Euretco wil Hubo en Fixet overnemen | RetailDetail

Euretco wil Hubo en Fixet overnemen

Euretco wil Hubo en Fixet overnemen

Het Nederlandse detailhandelshuis Euretco heeft verregaande plannen om DGN Retail over te nemen, de holding boven bouwmarktformules Multimate, Hubo en Fixet.

'Te klein om zelfstandig te overleven'

Euretco is al in verschillende branches actief met ondernemersformules, maar nog niet in doe-het-zelf. DGN Retail op zijn beurt heeft het moeilijk vanwege de aanhoudende crisis in de doe-het-zelfhandel, waardoor een deel van de omzet verdampt is. De onderneming belevert 400 winkels in Nederland en kwam enkele jaren geleden tot stand door een fusie.

 

Ondernemers en bestuurders van DGN staan volgens dagblad De Telegraaf positief tegenover een overname door Euretco, omdat DGN Retail te klein zou zijn om zelfstandig door te kunnen gaan op lange termijn. Door samen te gaan met Euretco moet de overhead lager uitvallen.

 

Euretco, bekend van ketens als Runnersworld en Intersport, voert de komende weken een boekenonderzoek uit. Begin maart zou er dan definitief uitsluitsel moeten zijn over de overname.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.