Euretco zet Fixet stop na overname DGN Retail | RetailDetail

Euretco zet Fixet stop na overname DGN Retail

Euretco zet Fixet stop na overname DGN Retail

Euretco bevestigt dat de overname van doe-het-zelfgroep DGN Retail definitief groen licht krijgt. Een meerderheid van de aangeslotenen van DGN Retail zou bereid zijn om de overstap naar Euretco te maken. Bouwmarktketen Fixet wordt daarbij wel stopgezet.

Grote meerderheid kiest voor toetreding

“We zijn blij dat na maanden van intensief overleg de ondernemers van DGN met een grote meerderheid voor toetreding tot Euretco hebben gekozen. Met deze overname treden 230 zelfstandig ondernemers met de formules Hubo, Multimate en Fixet en circa 70 vrije inkoopleden toe tot de Euretco-organisatie”, aldus Euretco-CEO Harry Bruijniks.

 

Met de uitbreiding naar de doe-het-zelfmarkt is er naast de huidige branches mode, wonen, sport en media een nieuwe branche aan de Euretco-organisatie toegevoegd. “Dit past geheel in de gekozen lijn van onze strategie. We zijn bouwers van een retailserviceplatform voor zelfstandig ondernemers en we hebben verstand van retailprocessen en franchise-ontwikkeling. Onze kennis is dan ook voor vele branches geschikt”, aldus nog Bruijniks.

 

Enkel Hubo en Multimate blijven bestaan

Euretco laat ook weten dat het op termijn met slechts twee van de drie formules van DGN Retail verder zal gaan, namelijk Hubo en Multimate. "Dit om maximale kostensynergie te bewerkstelligen, maar vooral om de marketingondersteuning van deze formules verder te versterken", klinkt het.

 

Een meerderheid van de Fixet-ondernemers heeft inmiddels in overleg met de organisatie een keuze gemaakt voor één van beide formules. De ondernemers die de keuze nog niet gemaakt hebben, zullen gedurende de resterende looptijd van hun contract met Fixet wel formule-ondersteuning blijven krijgen, laat Euretco weten.

 

In het vierde kwartaal 2014 zal het DGN-kantoor in Apeldoorn worden gesloten en worden alle activiteiten binnen Euretco Hoevelaken ingepast.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.