Euretco zet Fixet stop na overname DGN Retail

Euretco zet Fixet stop na overname DGN Retail

Euretco bevestigt dat de overname van doe-het-zelfgroep DGN Retail definitief groen licht krijgt. Een meerderheid van de aangeslotenen van DGN Retail zou bereid zijn om de overstap naar Euretco te maken. Bouwmarktketen Fixet wordt daarbij wel stopgezet.

Grote meerderheid kiest voor toetreding

“We zijn blij dat na maanden van intensief overleg de ondernemers van DGN met een grote meerderheid voor toetreding tot Euretco hebben gekozen. Met deze overname treden 230 zelfstandig ondernemers met de formules Hubo, Multimate en Fixet en circa 70 vrije inkoopleden toe tot de Euretco-organisatie”, aldus Euretco-CEO Harry Bruijniks.

 

Met de uitbreiding naar de doe-het-zelfmarkt is er naast de huidige branches mode, wonen, sport en media een nieuwe branche aan de Euretco-organisatie toegevoegd. “Dit past geheel in de gekozen lijn van onze strategie. We zijn bouwers van een retailserviceplatform voor zelfstandig ondernemers en we hebben verstand van retailprocessen en franchise-ontwikkeling. Onze kennis is dan ook voor vele branches geschikt”, aldus nog Bruijniks.

 

Enkel Hubo en Multimate blijven bestaan

Euretco laat ook weten dat het op termijn met slechts twee van de drie formules van DGN Retail verder zal gaan, namelijk Hubo en Multimate. "Dit om maximale kostensynergie te bewerkstelligen, maar vooral om de marketingondersteuning van deze formules verder te versterken", klinkt het.

 

Een meerderheid van de Fixet-ondernemers heeft inmiddels in overleg met de organisatie een keuze gemaakt voor één van beide formules. De ondernemers die de keuze nog niet gemaakt hebben, zullen gedurende de resterende looptijd van hun contract met Fixet wel formule-ondersteuning blijven krijgen, laat Euretco weten.

 

In het vierde kwartaal 2014 zal het DGN-kantoor in Apeldoorn worden gesloten en worden alle activiteiten binnen Euretco Hoevelaken ingepast.

Tags: