Floralux opent tweede megatuincenter in Limburg | RetailDetail

Floralux opent tweede megatuincenter in Limburg

Floralux opent tweede megatuincenter in Limburg
Foto: Floralux

Tuincentrum Floralux, in Dadizele goed voor 25.000 m², opent op 1 mei een tweede winkel in het Limburgse Ham. De West-Vlamingen bouwen er een verkooppunt van 15.000 m² op de plaats van het tuincentrum ’t Serreke.

 

12 miljoen euro en 40 jobs

De tweede Floralux is een greenfield-ontwikkeling, al wordt de nieuwbouwsite ingeplant op dezelfde plaats als het voormalige tuincenter ’t Serreke, een oude bekende in de streek. De vestiging wordt 15.000 m² groot en zal een aanbod van liefst 60.000 verschillende referenties voeren.

 

Met de opening gaat een investering van 12 miljoen euro gemoeid. Floralux Limburg zal werk bieden aan veertig mensen en wordt uitgebaat door Marleen Theys, de voormalige eigenares van ’t Serreke die nu ook benoemd is tot operationeel manager van Floralux Limburg.

 

"Economische stimulans voor de regio"

Floralux-CEO Kris Carrein noemt de ligging van de vestiging in Ham erg strategisch op het kruispunt van de drie provincies Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. “De uitzonderlijke investering zal niet alleen een absolute economische stimulans zijn voor de regio, maar tevens een aanzienlijke tewerkstelling creëren”, zegt de topman aan Made in West-Vlaanderen.

 

Floralux in Dadizele is een begrip in West-Vlaanderen en omstreken: het zet in op een zeer ruim productaanbod, op beleving en een familievriendelijk kader. Wat in 1957 als een bloemenzaak begon, is zo uitgegroeid tot een onderneming met 135 medewerkers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Koekjesmerk Jules Destrooper duikt op in Schiphol

05/07/2018

De Belgische koekjesfabrikant Jules Destrooper lanceert een reisgamma, ‘Global Travel Retail’, en opent daarvoor ook een tijdelijke winkel op Schiphol Airport. In de zomermaanden kunnen reizigers er speciale verpakkingen kopen.

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.