Floralux opent tweede megatuincenter in Limburg | RetailDetail

Floralux opent tweede megatuincenter in Limburg

Floralux opent tweede megatuincenter in Limburg
Foto: Floralux

Tuincentrum Floralux, in Dadizele goed voor 25.000 m², opent op 1 mei een tweede winkel in het Limburgse Ham. De West-Vlamingen bouwen er een verkooppunt van 15.000 m² op de plaats van het tuincentrum ’t Serreke.

 

12 miljoen euro en 40 jobs

De tweede Floralux is een greenfield-ontwikkeling, al wordt de nieuwbouwsite ingeplant op dezelfde plaats als het voormalige tuincenter ’t Serreke, een oude bekende in de streek. De vestiging wordt 15.000 m² groot en zal een aanbod van liefst 60.000 verschillende referenties voeren.

 

Met de opening gaat een investering van 12 miljoen euro gemoeid. Floralux Limburg zal werk bieden aan veertig mensen en wordt uitgebaat door Marleen Theys, de voormalige eigenares van ’t Serreke die nu ook benoemd is tot operationeel manager van Floralux Limburg.

 

"Economische stimulans voor de regio"

Floralux-CEO Kris Carrein noemt de ligging van de vestiging in Ham erg strategisch op het kruispunt van de drie provincies Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. “De uitzonderlijke investering zal niet alleen een absolute economische stimulans zijn voor de regio, maar tevens een aanzienlijke tewerkstelling creëren”, zegt de topman aan Made in West-Vlaanderen.

 

Floralux in Dadizele is een begrip in West-Vlaanderen en omstreken: het zet in op een zeer ruim productaanbod, op beleving en een familievriendelijk kader. Wat in 1957 als een bloemenzaak begon, is zo uitgegroeid tot een onderneming met 135 medewerkers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Albert Heijn experimenteert met nieuwe versconcepten

16/05/2018

In de vernieuwde Albert Heijn in Hoofddorp brengt de supermarktketen alle innovaties en proefprojecten rond vers bij elkaar: de nieuwe winkel heeft een pluktuin voor kruiden, een borreleiland en meer.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.