Formido opent online bouwmarkt

Formido opent online bouwmarkt

Bouwmarktketen Formido heeft als - naar eigen zeggen - eerste grote bouwmarktketen de stap naar online verkoop gemaakt. De dochter van het Maxeda-concern opende afgelopen week zijn centrale webwinkel.

Start met 3000 producten

In eerste instantie omvat het online assortiment drieduizend producten, maar dat zal de komende periode gestaag worden uitgebreid. Klanten kunnen bestellingen thuis laten bezorgen of afhalen in één van de 79 vestigingen van de keten. Veelal zullen bestellingen worden thuisbezorgd door de exploitant van de Formido-vestiging in de buurt. "Dus geen pakketdienst aan de deur, maar het vertrouwde gezicht van de lokale Formido Bouwmarkt. Weer een extra moment om de klantenrelatie te versterken", zegt Lisanne Redczus van Formido.

 

Franchiseketens worstelen vaak met online verkoop, omdat centrale online bestellingen vaak ten koste gaan van de winkelomzet. Dit is bijvoorbeeld een heikel punt in de onderhandelingen tussen AH-franchisers en het hoofdkantoor over een nieuwe franchise-overeenkomst. Naar eigen zeggen is het Formido gelukt om franchisenemers te overtuigen van de meerwaarde van het extra verkoopkanaal. Overigens was er al een losse Formido-franchiser die zijn winkelassortiment online verkocht met een korting van 10 procent op de winkelprijs.

 

Formido vormt samen met Praxis de doe-het-zelftak van Maxeda, het concern waar in het verleden ook ketens als V&D en Hema deel van uitmaakten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filialen Formido worden omgevormd naar Praxis

07/09/2017

Doe-het-zelfgroep Maxeda gaat de formule Formido achter zich laten en de franchisenemers een aanbod doen om over te stappen naar Praxis. Daarbij zullen ook een aantal winkels worden gesloten.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Analyse: Opvolger Rudi Petit-Jean wacht zware taak bij Gamma

22/08/2017

Het plotse afscheid van formuledirecteur Rudi Petit-Jean bij Gamma België roept heel wat vragen op over de toekomst van de doe-het-zelfketen, die in woelig vaarwater zit door ruziënde aandeelhouders. 

Kingfisher ziet omzet weer dalen

17/08/2017

Doe-het-zelfgroep Kingfisher heeft er opnieuw een zwak kwartaal opzitten: de Brits-Franse groep heeft op beide thuismarkten te maken met een terugval en daarnaast weegt het herstructureringsplan op de resultaten.

Fikse winstdaling voor Geberit

17/08/2017

De Zwitserse sanitairspecialist Geberit zag zijn winst het voorbije halfjaar met bijna een vijfde dalen. Ook de omzet ging achteruit, zij het lichtjes.

Vertrek grootste aandeelhouder Intergamma zorgt voor onrust

01/08/2017

De Ierse groep CRH, die net geen 50 procent van de aandelen van doe-het-zelfgroep Intergamma in handen heeft, wil die aandelen van de hand doen, maar de overige aandeelhouders komen niet tot een gepaste oplossing.

Back to top