Formido wordt niet geïntegreerd in Praxis

Formido wordt niet geïntegreerd in Praxis

De Maxeda Groep heeft besloten dat de bouwmarkten van Formido niet zullen geïntegreerd worden in de doe-het-zelfketen Praxis. Voorlopig is er evenwel nog geen definitief besluit genomen over de toekomst van de keten.

"Momenteel niet haalbaar"

"Bij het afwegen van de opties hebben we ook grondig gekeken of een volledige integratie van Formido inclusief al haar winkels in de Praxis-organisatie haalbaar en wenselijk is. Deze optie biedt een aantal voordelen, maar de nadelen en het uitblijven van breed draagvlak onder de ondernemers maken deze optie momenteel niet haalbaar", aldus Formido-directeur Jan van den Ham in een brief aan de werknemers.

 

Van den Ham stelt dat het wel mogelijk is dat op bepaalde plaatsen de twee ketens op één locatie gaan werken, maar dat een volledige integratie van de baan is. De projectgroep die de toekomst van Formido bekijkt, zal nog tot het einde van het jaar de andere opties bekijken.

 

Ook de Stichting Formido Franchisenemers schreef naar aanleiding van het nieuws een brief aan zijn leden. Zij zijn tevreden dat de optie tot een volledige integratie van de baan is.

Tags: