Formido wordt niet geïntegreerd in Praxis | RetailDetail

Formido wordt niet geïntegreerd in Praxis

Formido wordt niet geïntegreerd in Praxis

De Maxeda Groep heeft besloten dat de bouwmarkten van Formido niet zullen geïntegreerd worden in de doe-het-zelfketen Praxis. Voorlopig is er evenwel nog geen definitief besluit genomen over de toekomst van de keten.

"Momenteel niet haalbaar"

"Bij het afwegen van de opties hebben we ook grondig gekeken of een volledige integratie van Formido inclusief al haar winkels in de Praxis-organisatie haalbaar en wenselijk is. Deze optie biedt een aantal voordelen, maar de nadelen en het uitblijven van breed draagvlak onder de ondernemers maken deze optie momenteel niet haalbaar", aldus Formido-directeur Jan van den Ham in een brief aan de werknemers.

 

Van den Ham stelt dat het wel mogelijk is dat op bepaalde plaatsen de twee ketens op één locatie gaan werken, maar dat een volledige integratie van de baan is. De projectgroep die de toekomst van Formido bekijkt, zal nog tot het einde van het jaar de andere opties bekijken.

 

Ook de Stichting Formido Franchisenemers schreef naar aanleiding van het nieuws een brief aan zijn leden. Zij zijn tevreden dat de optie tot een volledige integratie van de baan is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.