Formido wordt niet geïntegreerd in Praxis | RetailDetail

Formido wordt niet geïntegreerd in Praxis

Formido wordt niet geïntegreerd in Praxis

De Maxeda Groep heeft besloten dat de bouwmarkten van Formido niet zullen geïntegreerd worden in de doe-het-zelfketen Praxis. Voorlopig is er evenwel nog geen definitief besluit genomen over de toekomst van de keten.

"Momenteel niet haalbaar"

"Bij het afwegen van de opties hebben we ook grondig gekeken of een volledige integratie van Formido inclusief al haar winkels in de Praxis-organisatie haalbaar en wenselijk is. Deze optie biedt een aantal voordelen, maar de nadelen en het uitblijven van breed draagvlak onder de ondernemers maken deze optie momenteel niet haalbaar", aldus Formido-directeur Jan van den Ham in een brief aan de werknemers.

 

Van den Ham stelt dat het wel mogelijk is dat op bepaalde plaatsen de twee ketens op één locatie gaan werken, maar dat een volledige integratie van de baan is. De projectgroep die de toekomst van Formido bekijkt, zal nog tot het einde van het jaar de andere opties bekijken.

 

Ook de Stichting Formido Franchisenemers schreef naar aanleiding van het nieuws een brief aan zijn leden. Zij zijn tevreden dat de optie tot een volledige integratie van de baan is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken.