Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma | RetailDetail

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma
Shutterstock.com

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.


Uitkoopoperatie

Er lijkt maar geen einde te komen aan de ruzie tussen Intergamma en zijn franchisenemer Bourrelier Group, het voormalige Bricorama. Die heeft volgens het FD een ingebrekestelling verstuurd naar de doe-het-zelfgroep. De Franse aandeelhouder, die 75 Gamma- en Karweiwinkels uitbaat, eist voor 100 miljoen euro kortingen en inkoopbonussen terug omdat ze onterecht zouden zijn ingehouden in de periode tussen 2012 en 2016.
 

Het meningsverschil tussen de beide partners sleept al maanden aan. De aanleiding was het plan van Intergamma om z’n Ierse franchisenemer en aandeelhouder CRH uit te kopen. Die heeft 156 Gamma-winkels en een aandelenbelang van 50%. Maar de overige franchisenemers van de groep weigerden om deze uitkoopoperatie mee te financieren. Even dreigde een opsplitsing van de retailgroep.  Intussen zijn enkele franchisenemers bijgedraaid, maar de familie Bourrelier blijft dus dwarsliggen.
 

Intergamma zegt in een reactie aan het FD dat er over de kortingen en bonussen nooit discussie is geweest en dat Bourrelier steeds de jaarrekeningen heeft goedgekeurd. “We zien deze zaak met vertrouwen tegemoet.”

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.