Frank van Oers gaat Intergamma voorzitten

Frank van Oers gaat Intergamma voorzitten
Shutterstock.com

Frank van Oers is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van de nieuwe Intergamma-organisatie. Die wil de positionering van de winkelketens Gamma en Karwei versterken en de onlineactiviteiten uitbouwen.

 

Nieuwe strategie

De versterking van de raad van commissarissen komt er kort nadat Intergamma de overname heeft afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. Door die transactie is de organisatie een gemengd bedrijf geworden met zowel eigen winkels als franchisenemers. Een nieuwe strategie moet de winkelformules scherper positioneren, met een focus op bouwklussen voor Gamma en op decoratie voor Karwei. De retailer is met bijna 400 bouwmarkten en een omzet van 1,7 miljard euro marktleider in de doe-het-zelfmarkt in de Benelux.

 

De 59-jarige Van Oers is afgestudeerd als registeraccountant en begon zijn carrière bij PwC. Daarna heeft hij verschillende directiefuncties bekleed bij Johnson & Johnson, Douwe Egberts/Sara Lee en Vorwerk & Co. Op dit moment is hij daar nog managing partner van Vorwerk & Co en daarnaast commissaris bij Wessanen. De RvC zal verder bestaan uit Kitty Koelemeijer, Edwin Bouwman, Henri Verbeek en Jos Stevens.