Gamma Compact nieuw stadsconcept van Gamma | RetailDetail

Gamma Compact nieuw stadsconcept van Gamma

Gamma Compact nieuw stadsconcept van Gamma

Doe-het-zelfketen Gamma heeft in Amsterdam de eerste vestiging van Gamma Compact geopend. Met die nieuwe formule hoopt de keten consumenten ook voor kleinere klusjes naar de winkel te lokken.

Aanvulling

De Gamma Compact aan de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam heeft minder vloeroppervlakte dan een normale Gamma (1000 m²) en ook het assortiment is een stuk beperkter. Verder is ook de winkelervaring anders, met kassa's aan de zijkant en lage stellingen in het midden om een meer open gevoel te creëren.

 

Daarnaast beschikt de winkel over een sleutelservice, een PostNL Pakketpunt en een bezorgfiets, die klanten met een voordeelpas twee uur gratis kunnen lenen. Uitbater Chris Goedhart ziet Gamma Compact vooral als een aanvulling op de bouwmarkten van de keten. "Het brengt GAMMA dicht bij huis", zegt hij aan RetailNews.

 

De vestiging wordt gezien als een testwinkel: bij succes kan het concept ook uitgebreid worden naar andere steden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.