Gamma ziet ruimte voor meer compacte winkels | RetailDetail

Gamma ziet ruimte voor meer compacte winkels

Gamma ziet ruimte voor meer compacte winkels

Als de eerste vestiging van Gamma Compact, die onlangs zijn deuren opende in Amsterdam, positief wordt geëvalueerd, dan ziet formulemanager Ron Kloos ruimte voor tientallen van die winkels in Nederland.

Ook naar kleinere steden

Het oorspronkelijke idee achter Gamma Compact is om ook doe-het-zelfzaken te kunnen openen in de grotere stadscentra. Als echter blijkt dat er vraag naar is, dan sluit moederbedrijf Intergamma niet uit dat het concept ook naar kleinere steden en dorpen kan komen. Die winkels kunnen dan ook meteen dienen als afhaalpunt voor online bestellingen. Dat zegt Kloos aan het Belgische Publimat.


Intergamma is de laatste tijd sterk bezig met die online bestellingen. Zo verklaarde Kloos in hetzelfde interview dat Gamma ongeveer 1 procent van de totale omzet uit bestellingen via de webshop haalt.


Enkele dagen geleden lanceerde Intergamma nog een nieuw betaalsysteem op de websites van Gamma en Karwei, om zo de verkoop verder te stimuleren. Ook is het bezig met de uitwerking van een 'connected store', waar gebruik zal worden gemaakt van onder andere tablets en bestelzuilen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.