Gamma ziet ruimte voor meer compacte winkels | RetailDetail

Gamma ziet ruimte voor meer compacte winkels

Gamma ziet ruimte voor meer compacte winkels

Als de eerste vestiging van Gamma Compact, die onlangs zijn deuren opende in Amsterdam, positief wordt geëvalueerd, dan ziet formulemanager Ron Kloos ruimte voor tientallen van die winkels in Nederland.

Ook naar kleinere steden

Het oorspronkelijke idee achter Gamma Compact is om ook doe-het-zelfzaken te kunnen openen in de grotere stadscentra. Als echter blijkt dat er vraag naar is, dan sluit moederbedrijf Intergamma niet uit dat het concept ook naar kleinere steden en dorpen kan komen. Die winkels kunnen dan ook meteen dienen als afhaalpunt voor online bestellingen. Dat zegt Kloos aan het Belgische Publimat.


Intergamma is de laatste tijd sterk bezig met die online bestellingen. Zo verklaarde Kloos in hetzelfde interview dat Gamma ongeveer 1 procent van de totale omzet uit bestellingen via de webshop haalt.


Enkele dagen geleden lanceerde Intergamma nog een nieuw betaalsysteem op de websites van Gamma en Karwei, om zo de verkoop verder te stimuleren. Ook is het bezig met de uitwerking van een 'connected store', waar gebruik zal worden gemaakt van onder andere tablets en bestelzuilen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.