Gamma ziet ruimte voor meer compacte winkels

Gamma ziet ruimte voor meer compacte winkels

Als de eerste vestiging van Gamma Compact, die onlangs zijn deuren opende in Amsterdam, positief wordt geëvalueerd, dan ziet formulemanager Ron Kloos ruimte voor tientallen van die winkels in Nederland.

Ook naar kleinere steden

Het oorspronkelijke idee achter Gamma Compact is om ook doe-het-zelfzaken te kunnen openen in de grotere stadscentra. Als echter blijkt dat er vraag naar is, dan sluit moederbedrijf Intergamma niet uit dat het concept ook naar kleinere steden en dorpen kan komen. Die winkels kunnen dan ook meteen dienen als afhaalpunt voor online bestellingen. Dat zegt Kloos aan het Belgische Publimat.


Intergamma is de laatste tijd sterk bezig met die online bestellingen. Zo verklaarde Kloos in hetzelfde interview dat Gamma ongeveer 1 procent van de totale omzet uit bestellingen via de webshop haalt.


Enkele dagen geleden lanceerde Intergamma nog een nieuw betaalsysteem op de websites van Gamma en Karwei, om zo de verkoop verder te stimuleren. Ook is het bezig met de uitwerking van een 'connected store', waar gebruik zal worden gemaakt van onder andere tablets en bestelzuilen.

Tags: