Handyman presenteert nieuwe XL-pilotstore | RetailDetail

Handyman presenteert nieuwe XL-pilotstore

Handyman presenteert nieuwe XL-pilotstore

Handyman presenteert maandag zijn nieuwe XL-pilotstore in winkelcentrum Helftheuvelpassage in Den Bosch. De nieuwe shop heeft met 150 vierkante meter meer oppervlak en meer assortiment.

Alledaagse projecten en kleine problemen

Met Handyman XL herpositioneert de franchiseformule zich van "accessoires en onderdelen voor elektrisch huishoudelijke apparatuur" naar "praktische oplossingen voor alledaagse projecten en kleine problemen". De pilotstore in Den Bosch wordt het vertrekpunt van de koers die Handyman de komende jaren wil volgen.

 

Die herpositionering komt ook naar voren in andere assortimenten en services. Handyman XL biedt accessoires en onderdelen voor audio- en video-apparatuur, witgoed, computers, notebooks en tablets, tuingereedschap, elektrisch gereedschap, fiets, auto en scooter en kleine klussen. Verder is er ruimte voor themapresentaties en er worden presentatieschermen van leveranciers in de schappen geïntegreerd. Nieuw in de shop zijn de zorgmiddelen en hulpmiddelen voor kleine persoonlijke ongemakken.

 

Werkplaats voor reparaties

Handyman XL wil in de winkel ook ruimte voor een werkplaats creëren. Bij dit servicepunt worden reparaties uitgevoerd aan kleine huishoudelijke apparatuur, laptops, tablets en smartphones. Voor groot huishoudelijke apparatuur worden klanten doorverwezen naar geselecteerde reparateurs.

 

Handyman, onderdeel van de Elka Pieterman Group, telt 82 winkels in Nederland en ruim 20 in België. De franchiseformule is gespecialiseerd in accessoires en onderdelen voor elektrische huishoudelijke apparaten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.