Hornbach bouwt tiende vestiging in Zuidplas

Hornbach bouwt tiende vestiging in Zuidplas

Ondanks de bijzonder moeilijke periode die de sector moet doorstaan, is bouwmarktketen Hornbach gestart met de bouw van een tiende vestiging in Zuidplas. De nieuwe vestiging, die een verkoopoppervlakte zal hebben van 20.000 m², zal eveneens een drive-in herbergen en aan zo’n 300 mensen werk bieden.

Tweede drive-in

De nieuwe bouwmarkt, die op het laagste punt van Europa zal worden gebouwd, zal toelaten dat klanten met hun wagen meteen tot aan het schap kunnen rijden om zware materialen in te laden. Hornbach wil het daarmee niet alleen makkelijker en aantrekkelijker maken voor professionele klusbedrijven en (kleine) aannemers, maar ook voor particulieren.

 

Dat het bedrijf in de huidige slechte economische omstandigheden toch voor de opening van een tiende vestiging gaat, wordt door de vereniging Bouwend Nederland beschouwd als een positief signaal naar de bouwsector. De nieuwe bouwmarkt, die dit najaar de deuren zou openen, zal ook werk bezorgen, direct en indirect, aan zo’n 300 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Filialen Formido worden omgevormd naar Praxis

07/09/2017

Doe-het-zelfgroep Maxeda gaat de formule Formido achter zich laten en de franchisenemers een aanbod doen om over te stappen naar Praxis. Daarbij zullen ook een aantal winkels worden gesloten.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Analyse: Opvolger Rudi Petit-Jean wacht zware taak bij Gamma

22/08/2017

Het plotse afscheid van formuledirecteur Rudi Petit-Jean bij Gamma België roept heel wat vragen op over de toekomst van de doe-het-zelfketen, die in woelig vaarwater zit door ruziënde aandeelhouders. 

Kingfisher ziet omzet weer dalen

17/08/2017

Doe-het-zelfgroep Kingfisher heeft er opnieuw een zwak kwartaal opzitten: de Brits-Franse groep heeft op beide thuismarkten te maken met een terugval en daarnaast weegt het herstructureringsplan op de resultaten.

Fikse winstdaling voor Geberit

17/08/2017

De Zwitserse sanitairspecialist Geberit zag zijn winst het voorbije halfjaar met bijna een vijfde dalen. Ook de omzet ging achteruit, zij het lichtjes.

Back to top