Hornbach bouwt tiende vestiging in Zuidplas | RetailDetail

Hornbach bouwt tiende vestiging in Zuidplas

Hornbach bouwt tiende vestiging in Zuidplas

Ondanks de bijzonder moeilijke periode die de sector moet doorstaan, is bouwmarktketen Hornbach gestart met de bouw van een tiende vestiging in Zuidplas. De nieuwe vestiging, die een verkoopoppervlakte zal hebben van 20.000 m², zal eveneens een drive-in herbergen en aan zo’n 300 mensen werk bieden.

Tweede drive-in

De nieuwe bouwmarkt, die op het laagste punt van Europa zal worden gebouwd, zal toelaten dat klanten met hun wagen meteen tot aan het schap kunnen rijden om zware materialen in te laden. Hornbach wil het daarmee niet alleen makkelijker en aantrekkelijker maken voor professionele klusbedrijven en (kleine) aannemers, maar ook voor particulieren.

 

Dat het bedrijf in de huidige slechte economische omstandigheden toch voor de opening van een tiende vestiging gaat, wordt door de vereniging Bouwend Nederland beschouwd als een positief signaal naar de bouwsector. De nieuwe bouwmarkt, die dit najaar de deuren zou openen, zal ook werk bezorgen, direct en indirect, aan zo’n 300 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.