Hornbach bouwt tiende vestiging in Zuidplas | RetailDetail

Hornbach bouwt tiende vestiging in Zuidplas

Hornbach bouwt tiende vestiging in Zuidplas

Ondanks de bijzonder moeilijke periode die de sector moet doorstaan, is bouwmarktketen Hornbach gestart met de bouw van een tiende vestiging in Zuidplas. De nieuwe vestiging, die een verkoopoppervlakte zal hebben van 20.000 m², zal eveneens een drive-in herbergen en aan zo’n 300 mensen werk bieden.

Tweede drive-in

De nieuwe bouwmarkt, die op het laagste punt van Europa zal worden gebouwd, zal toelaten dat klanten met hun wagen meteen tot aan het schap kunnen rijden om zware materialen in te laden. Hornbach wil het daarmee niet alleen makkelijker en aantrekkelijker maken voor professionele klusbedrijven en (kleine) aannemers, maar ook voor particulieren.

 

Dat het bedrijf in de huidige slechte economische omstandigheden toch voor de opening van een tiende vestiging gaat, wordt door de vereniging Bouwend Nederland beschouwd als een positief signaal naar de bouwsector. De nieuwe bouwmarkt, die dit najaar de deuren zou openen, zal ook werk bezorgen, direct en indirect, aan zo’n 300 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Back to top