Hornbach Geleen opent projectbouwmarkt met tuincentrum

Hornbach Geleen opent projectbouwmarkt met tuincentrum

Hornbach opende vandaag in Sittard-Geleen een projectbouwmarkt van 18.000 m² met tuincentrum en afhaalcentrum. Het is de tiende vestiging van de keten in Nederland en de 150ste in Europa.

Afdelingen zijn vernieuwd

Hornbach Geleen heeft vernieuwde afdelingen voor bad en keuken, verlichtingen en bouw en verf. "Klanten kunnen op de nieuwe afdeling compleet ingerichte badkamers en keukens bekijken met de mogelijkheid om net dat ene schroefje of onderdeel te kopen", vertelt marketingmanager Michel van Slingerland. "We nemen de klant aan de hand mee in het project."

 

De nieuwe doe-het-zelfbouwmarkt, een uitbreiding van de voormalige Hornbach-vestiging en tuincentrum Intratuin, is ook de eerste locatie waar klanten via e-zuilen informatie over product, bezorging en dergelijke kunnen krijgen. "Op de e-zuil op de afdeling ziet de klant voorbeelden van inrichtingen, compleet met materialen, totaalprijs en montageprijs. We geven de klant hiermee gelegenheid om zichzelf te informeren en vervolgens advies aan een medewerker te vragen."

 

De gewenste en betaalde materialen haalt de klant vervolgens op in het afhaalcentrum. Ook online bestelde materialen uit de webshop van Hornbach kan de klant hier afhalen. Zzp-ers en mkb-klanten kunnen terecht bij Proficenter, waar ze desgewenst met de Profiklantenkaart op rekening betalen.

 

Klanten die elektrisch rijden kunnen bij Hornbach Geleen gratis gebruik maken van een oplaadzuil. Door bij alle vestigingen in Nederland een oplaadpunt te plaatsen, geeft Hornbach naar eigen zeggen concreet betekenis aan 'groen ondernemerschap’.

 

Regionale economische impuls

De komst van Hornbach naar Geleen betekent een economische impuls voor de regio: "Deze bouwmarkt genereert zo’n 130 directe arbeidsplaatsen", vertelt algemeen directeur Evert de Goede. "Ook de indirecte werkgelegenheid stijgt met nog eens 150 arbeidsplaatsen, niet alleen bij dienstverlenende bedrijven, zoals catering, schoonmaak en beveiliging, ook bij kleine bouwbedrijven en installatiebedrijven." Aan de opening ging weliswaar dertien jaar intensief lobbywerk over regelgeving en vergunningen vooraf, van lokale politiek tot aan de Raad van State.

 

Hornbach wil verder uitbreiden naar 20 tot 25 bouwmarkten in Nederland. Over twee maanden opent de keten een vestiging in Best en voor 2016 staan vestigingen in Amsterdam en Zwolle staan op stapel. Andere mogelijke nieuwe locaties zijn Almelo, Den Haag, Duiven en Nijmegen.

 

Hornbach is een Duitse keten van projectbouwmarkten met tuincentra en is actief in negen Europese landen. Het familiebedrijf bestaat ruim 138 jaar en meer dan 16.000 medewerkers. In Nederland bestaat Hornbach al 18 jaar en telt inmiddels tien vestigingen.

Tags: