Hornbach komt alsnog naar Enschede | RetailDetail

Hornbach komt alsnog naar Enschede

Hornbach komt alsnog naar Enschede

De Duitse bouwmarktgigant Hornbach krijgt alsnog een vestiging in Enschede. Na jarenlange onderhandelingen krijgt de onderneming toch het gewenste vestigingspunt op het DCW-terrein vlakbij de snelweg A35. De komst levert naar schatting 150 directe arbeidsplaatsen op en evenveel bij toeleveranciers.

Doorbraak na jarenlange gesprekken

Zes jaar geleden wees de gemeenteraad in Enschede de locatie nog af voor Hornbach vanwege de kwetsbare locatie. Sindsdien zijn gemeente en bouwmarktketen met elkaar in gesprek, maar konden het niet eens worden over een nieuwe locatie. Deze week maakten wethouders Marijke van Hees en Jeroen Hatenboer bekend dat de locatie alsnog geschikt wordt bevonden, weet Twentsche Courant/Tubantia.

 

De gemeente Enschede verkoopt het terrein en de gebouwen aan Hornbach. De bouwmarktketen gaat de bestaande bouw slopen en een volledig nieuw winkelpand neerzetten. Over de komst van Hornbach heeft Enschede veel contact gehad met buurgemeente Almelo, waar Hornbach in 2012 grond heeft aangekocht en toestemming had voor de bouw van een nieuwe vestiging. Beroepsprocedures zorgen echter voor vertraging. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.