Hornbach komt alsnog naar Enschede

Hornbach komt alsnog naar Enschede

De Duitse bouwmarktgigant Hornbach krijgt alsnog een vestiging in Enschede. Na jarenlange onderhandelingen krijgt de onderneming toch het gewenste vestigingspunt op het DCW-terrein vlakbij de snelweg A35. De komst levert naar schatting 150 directe arbeidsplaatsen op en evenveel bij toeleveranciers.

Doorbraak na jarenlange gesprekken

Zes jaar geleden wees de gemeenteraad in Enschede de locatie nog af voor Hornbach vanwege de kwetsbare locatie. Sindsdien zijn gemeente en bouwmarktketen met elkaar in gesprek, maar konden het niet eens worden over een nieuwe locatie. Deze week maakten wethouders Marijke van Hees en Jeroen Hatenboer bekend dat de locatie alsnog geschikt wordt bevonden, weet Twentsche Courant/Tubantia.

 

De gemeente Enschede verkoopt het terrein en de gebouwen aan Hornbach. De bouwmarktketen gaat de bestaande bouw slopen en een volledig nieuw winkelpand neerzetten. Over de komst van Hornbach heeft Enschede veel contact gehad met buurgemeente Almelo, waar Hornbach in 2012 grond heeft aangekocht en toestemming had voor de bouw van een nieuwe vestiging. Beroepsprocedures zorgen echter voor vertraging. 

Tags: