Hornbach opent op 4 november in Best

Hornbach opent op 4 november in Best

Doe-het-zelfketen Hornbach opent woensdag in Best haar elfde Nederlandse bouwmarkt, compleet met tuincentrum en drive-in. Het wordt de vierde Nederlandse locatie met een drive-in voor bouwmaterialen - na Breda, Nieuwerkerk aan den IJssel en Tilburg.

Vierde met drive-in

De nieuwe bouwmarkt beslaat bijna 19.000 m² en is gevestigd op een terrein van ruim 38.000 m² bij afrit 28 van de A2. Er is parkeergelegenheid voor 472 auto’s, elektrische voertuigen kunnen gratis opladen bij de Ecotap.

 

In Hornbach Best zijn 120.000 verschillende artikelen op voorraad en bestelbaar verkrijgbaar. De doe-het-zelfformule houdt grote voorraden aan om de kans op misgrijpen te verkleinen. Hiermee speelt de vestiging in op de wens van consumenten om voor alle materialen en gereedschappen in één winkel terecht te kunnen.

 

De komst van Hornbach Best zorgt voor 150 directe en merendeels nieuwe arbeidsmarktplaatsen, waaronder full- en parttimers met praktijkervaring als loodgieter, timmerman, tegelzetter, stukadoor, tapijtlegger of hovenier. De indirecte werkgelegenheid stijgt met eveneens 150 arbeidsplaatsen voor catering, schoonmaak en beveiliging en via kleine bouwbedrijven en installatiebedrijven.

 

Hornbach heeft in Best ook het ProfiConcept voor zelfstandigen zonder personeel gelanceerd, dat zich richt op kleine bouw- en onderhoudsbedrijven en facilitaire diensten van instellingen. Door deze doelgroep steeg het omzetaandeel binnen een jaar tot 5 procent van de totaalomzet. De ProfiService kent ruime openingstijden (7 tot 21u), coulante betaalmogelijkheden, een uitgebreid assortiment en goederenterugname.

 

Consumenten riepen Hornbach dit jaar voor de tiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. De formule kwam tevens bij het waarderingsrapport DIY van GfK vier keer op rij uit de bus als best gewaardeerde bouwmarkt. Hornbach is al achttien jaar actief in Nederland, toen opende immers de eerste vestiging in Zaandam. Wereldwijd bestaat familieonderneming Hornbach al ruim 138 jaar en is het aanwezig in negen Europese landen met in totaal 154 vestigingen.

 

De bouwmarkten en tuincentra van Hornbach richten zich op klanten die projecten in huis en tuin willen realiseren. De producten zijn in grote aantallen en tegen vaste lage prijzen beschikbaar, maar de keten kent geen tijdelijke acties, kortingen of branchevreemde artikelen.

Tags: