Hornbach opent op 4 november in Best | RetailDetail

Hornbach opent op 4 november in Best

Hornbach opent op 4 november in Best

Doe-het-zelfketen Hornbach opent woensdag in Best haar elfde Nederlandse bouwmarkt, compleet met tuincentrum en drive-in. Het wordt de vierde Nederlandse locatie met een drive-in voor bouwmaterialen - na Breda, Nieuwerkerk aan den IJssel en Tilburg.

Vierde met drive-in

De nieuwe bouwmarkt beslaat bijna 19.000 m² en is gevestigd op een terrein van ruim 38.000 m² bij afrit 28 van de A2. Er is parkeergelegenheid voor 472 auto’s, elektrische voertuigen kunnen gratis opladen bij de Ecotap.

 

In Hornbach Best zijn 120.000 verschillende artikelen op voorraad en bestelbaar verkrijgbaar. De doe-het-zelfformule houdt grote voorraden aan om de kans op misgrijpen te verkleinen. Hiermee speelt de vestiging in op de wens van consumenten om voor alle materialen en gereedschappen in één winkel terecht te kunnen.

 

De komst van Hornbach Best zorgt voor 150 directe en merendeels nieuwe arbeidsmarktplaatsen, waaronder full- en parttimers met praktijkervaring als loodgieter, timmerman, tegelzetter, stukadoor, tapijtlegger of hovenier. De indirecte werkgelegenheid stijgt met eveneens 150 arbeidsplaatsen voor catering, schoonmaak en beveiliging en via kleine bouwbedrijven en installatiebedrijven.

 

Hornbach heeft in Best ook het ProfiConcept voor zelfstandigen zonder personeel gelanceerd, dat zich richt op kleine bouw- en onderhoudsbedrijven en facilitaire diensten van instellingen. Door deze doelgroep steeg het omzetaandeel binnen een jaar tot 5 procent van de totaalomzet. De ProfiService kent ruime openingstijden (7 tot 21u), coulante betaalmogelijkheden, een uitgebreid assortiment en goederenterugname.

 

Consumenten riepen Hornbach dit jaar voor de tiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. De formule kwam tevens bij het waarderingsrapport DIY van GfK vier keer op rij uit de bus als best gewaardeerde bouwmarkt. Hornbach is al achttien jaar actief in Nederland, toen opende immers de eerste vestiging in Zaandam. Wereldwijd bestaat familieonderneming Hornbach al ruim 138 jaar en is het aanwezig in negen Europese landen met in totaal 154 vestigingen.

 

De bouwmarkten en tuincentra van Hornbach richten zich op klanten die projecten in huis en tuin willen realiseren. De producten zijn in grote aantallen en tegen vaste lage prijzen beschikbaar, maar de keten kent geen tijdelijke acties, kortingen of branchevreemde artikelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.