Hornbach opent op 4 november in Best | RetailDetail

Hornbach opent op 4 november in Best

Hornbach opent op 4 november in Best

Doe-het-zelfketen Hornbach opent woensdag in Best haar elfde Nederlandse bouwmarkt, compleet met tuincentrum en drive-in. Het wordt de vierde Nederlandse locatie met een drive-in voor bouwmaterialen - na Breda, Nieuwerkerk aan den IJssel en Tilburg.

Vierde met drive-in

De nieuwe bouwmarkt beslaat bijna 19.000 m² en is gevestigd op een terrein van ruim 38.000 m² bij afrit 28 van de A2. Er is parkeergelegenheid voor 472 auto’s, elektrische voertuigen kunnen gratis opladen bij de Ecotap.

 

In Hornbach Best zijn 120.000 verschillende artikelen op voorraad en bestelbaar verkrijgbaar. De doe-het-zelfformule houdt grote voorraden aan om de kans op misgrijpen te verkleinen. Hiermee speelt de vestiging in op de wens van consumenten om voor alle materialen en gereedschappen in één winkel terecht te kunnen.

 

De komst van Hornbach Best zorgt voor 150 directe en merendeels nieuwe arbeidsmarktplaatsen, waaronder full- en parttimers met praktijkervaring als loodgieter, timmerman, tegelzetter, stukadoor, tapijtlegger of hovenier. De indirecte werkgelegenheid stijgt met eveneens 150 arbeidsplaatsen voor catering, schoonmaak en beveiliging en via kleine bouwbedrijven en installatiebedrijven.

 

Hornbach heeft in Best ook het ProfiConcept voor zelfstandigen zonder personeel gelanceerd, dat zich richt op kleine bouw- en onderhoudsbedrijven en facilitaire diensten van instellingen. Door deze doelgroep steeg het omzetaandeel binnen een jaar tot 5 procent van de totaalomzet. De ProfiService kent ruime openingstijden (7 tot 21u), coulante betaalmogelijkheden, een uitgebreid assortiment en goederenterugname.

 

Consumenten riepen Hornbach dit jaar voor de tiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. De formule kwam tevens bij het waarderingsrapport DIY van GfK vier keer op rij uit de bus als best gewaardeerde bouwmarkt. Hornbach is al achttien jaar actief in Nederland, toen opende immers de eerste vestiging in Zaandam. Wereldwijd bestaat familieonderneming Hornbach al ruim 138 jaar en is het aanwezig in negen Europese landen met in totaal 154 vestigingen.

 

De bouwmarkten en tuincentra van Hornbach richten zich op klanten die projecten in huis en tuin willen realiseren. De producten zijn in grote aantallen en tegen vaste lage prijzen beschikbaar, maar de keten kent geen tijdelijke acties, kortingen of branchevreemde artikelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken.