Hornbach stelt winstdoelstelling bij

Hornbach stelt winstdoelstelling bij

De Duitse doe-het-zelfketen Hornbach heeft zijn winstdoelstelling voor het volledige jaar bijgesteld. Dat deed het nadat het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal een flinke klap kreeg, vanwege onder andere hogere kosten.

Hogere kosten, lagere marges

In het derde kwartaal daalde het bedrijfsresultaat van Hornbach met 43 procent naar 21,3 miljoen euro. Hornbach schrijft dat toe aan hogere kosten, maar spreekt ook van lagere marges binnen de sector.


Hornbach had voor het financiële jaar 2015/2016 een winst voor belastingen van 165,1 miljoen euro gepland, gelijkaardig aan de cijfers van een jaar eerder. Dat bedrag zal volgens de nieuwe voorspellingen nu lager liggen. Bij de omzet zal er wel nog steeds sprake zijn van een mid-enkelcijferige groei.


De Hornbach Holding heeft in Europa 149 tuin- en doe-het-zelfwinkels. Tot begin vorig jaar was Hornbach nog voor meer dan 20 procent in handen van Kingfisher, de grootste doe-het-zelfketen van Europa. Dat verkocht zijn aandeel echter voor 195 miljoen pond (233 miljoen euro) terug aan de familie Hornbach.

Tags: