Hornbach wint strijd om vestigingspunt Best | RetailDetail

Hornbach wint strijd om vestigingspunt Best

Hornbach wint strijd om vestigingspunt Best

De Duitse doe-het-zelfgigant Hornbach heeft na jaren van procederen de strijd om een vestigingspunt in Best gewonnen. Daarmee krijgt de regio Eindhoven voor het eerst een vestiging van de bouwmarkt- en tuincentrumketen.

Nog geen concrete planning

Hornbach verwierf het vestigingspunt al jaren geleden, maar ondernemers in de buurt en concurrerende bouwmarktketens gingen tot de hoogste instantie in beroep tegen de komst van het Duitse bedrijf. Een uitspraak van de Raad van State maakt nu de weg voor de komst van Hornbach vrij, zegt Dichtbij.nl nu. De bezwaren gingen onder meer over parkeeroverlast, verkeersdrukte en de concurrentiesituatie in de regio.

 

Wanneer klanten voor het eerst naar binnen kunnen, is op dit moment echter nog niet duidelijk. "Dat we in Best gaan bouwen is zeker, maar er is nog geen concrete planning bekend van hoe en wanneer", laat een woordvoerder van het concern weten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.