Hornbach wordt vernieuwd in Geleen | RetailDetail

Hornbach wordt vernieuwd in Geleen

Hornbach wordt vernieuwd in Geleen

De Duitse tuinketen Hornbach gaat in Geleen een projectbouwmarkt, tuincentrum en afhaalcentrum neerpoten. Op de locatie van 17.000 vierkante meter komt ook een parkeerplaats voor 480 auto's.

Najaar 2015

De sloop van het verouderde tuincentrum aan de Einighauserweg in Geleen begint op 16 augustus. Bedoeling is dat het nieuwe project klaar is voor gebruik in het najaar van 2015. Hornbach heeft momenteel tien vestigingen in Nederland en is van plan om flink uit te breiden. Zo komen er ook winkels in Arnhem, Enschede en Ressen.

 

Hornbach is een Duitse doe-het-zelfketen die te vinden is in negen landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Zweden en Slovakije. Het heeft wereldwijd meer dan 140 winkels. In maart maakte Kingfisher nog bekend dat het zijn aandeel van meer dan 20 procent in het bedrijf verkocht had aan een groep internationale investeerders voor de prijs van 195 miljoen pond (230 miljoen euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.