Hubo mag niet bouwen in Brasschaat | RetailDetail

Hubo mag niet bouwen in Brasschaat

Hubo mag niet bouwen in Brasschaat
Foto: Shutterstock

Bouwmarktketen Hubo krijgt geen bouwvergunning voor een nieuwe vestiging in Brasschaat,  tussen de Bredabaan, de Rerum Novarulei en de Heislagsebaan. De uitbaters kochten er nochtans al een perceel grond en twee oude panden voor hun nieuwe winkel.

 

Van winkel in centrum naar Bredabaan

De huidige Hubo aan de Aerdenlei in Brasschaat stoot tegen zijn grenzen aan: het wordt er veel te krap, menen de zaakvoerders. Daarom willen ze de doe-het-zelfzaak verhuizen naar een perceel tussen de Bredabaan, de Rerum Novarulei en de Heislagsebaan. Ze kochten er twee oude panden en een stuk grond, met de bedoeling om er behalve een nieuwe winkel ook zes appartementen te bouwen.

 

Op de aanvraag tot een bouwvergunning komt nu echter een negatief antwoord, weet de Gazet van Antwerpen. Al in oktober werd duidelijk dat er heel wat bezwaarschriften waren binnengekomen tijdens de looptijd van het openbaar onderzoek.

 

Ook de lokale oppositiepartij Brasschaat 2012 liet meteen verstaan tegen de plannen te zijn. “We moeten vermijden dat het daar een tweede Boomsesteenweg wordt”, reageert de partij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken.