Laatste loodjes voor eerste Bauhaus-vestiging | RetailDetail

Laatste loodjes voor eerste Bauhaus-vestiging

Laatste loodjes voor eerste Bauhaus-vestiging

De Duitse bouwmarktgigant Bauhaus is begonnen met het bouwrijp maken van de aangekochte grond in Groningen. Alleen een negatieve uitspraak van de Raad van State kan nog roet in het eten gooien voor de onderneming.

Eén vierkante meter bouwmarkt per twee Groningers

Bauhaus is van plan een vestiging van 19000 m² neer te zetten in de hoofdstad van de provincie Groningen, meldt het Dagblad van het Noorden. Daarmee moet de eerder aangekondigde expansie naar Nederland definitief van start gaan. Bauhaus is nog op verschillende plekken in het land op zoek naar geschikte locaties.

 

Concurrenten zijn echter niet te spreken over de plannen. Zo is Van Neerbos Bouwmarkten (Gamma, Karwei) in Groningen tot aan de hoogste instantie aan het procederen tegen de komst van Bauhaus. Volgens de exploitant van bouwmarkten dreigt overbewinkeling van bouwmarkten in de stad.

 

Straks is er immers één vierkante meter bouwmarkt per twee inwoners van Groningen, wat het volgens de klager onmogelijk maakt om winstgevend te kunnen opereren. De gemeeente won tot nu toe echter alle beroepsprocedures, waardoor alleen de Raad van State nog kan tegenhouden dat Bauhaus daadwerkelijk gaat bouwen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken.