Laatste loodjes voor eerste Bauhaus-vestiging

Laatste loodjes voor eerste Bauhaus-vestiging

De Duitse bouwmarktgigant Bauhaus is begonnen met het bouwrijp maken van de aangekochte grond in Groningen. Alleen een negatieve uitspraak van de Raad van State kan nog roet in het eten gooien voor de onderneming.

Eén vierkante meter bouwmarkt per twee Groningers

Bauhaus is van plan een vestiging van 19000 m² neer te zetten in de hoofdstad van de provincie Groningen, meldt het Dagblad van het Noorden. Daarmee moet de eerder aangekondigde expansie naar Nederland definitief van start gaan. Bauhaus is nog op verschillende plekken in het land op zoek naar geschikte locaties.

 

Concurrenten zijn echter niet te spreken over de plannen. Zo is Van Neerbos Bouwmarkten (Gamma, Karwei) in Groningen tot aan de hoogste instantie aan het procederen tegen de komst van Bauhaus. Volgens de exploitant van bouwmarkten dreigt overbewinkeling van bouwmarkten in de stad.

 

Straks is er immers één vierkante meter bouwmarkt per twee inwoners van Groningen, wat het volgens de klager onmogelijk maakt om winstgevend te kunnen opereren. De gemeeente won tot nu toe echter alle beroepsprocedures, waardoor alleen de Raad van State nog kan tegenhouden dat Bauhaus daadwerkelijk gaat bouwen.

Tags: