Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond | RetailDetail

Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond

Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond
Foto: Shutterstock

De overname van de doe-het-zelfketen Bricorama door franchisegroep Les Mousquetaires heeft groen licht gekregen van de Franse concurrentiewaakhond. Les Mousquetaires wordt zo de nummer drie op de Franse doe-het-zelfmarkt.

 

170 extra winkels leveren podiumpositie op

Les Mousquetaires, de retailholding achter ketens zoals Intermarché en Bricomarché, heeft de overname van Bricorama afgerond na het akkoord van de concurrentiewaakhond. Wat de overnameprijs is, werd niet bekendgemaakt.

 

Via dochteronderneming ITM Equipement de la Maison, waaronder het eerder al de formules Bricomarché en Brico Cash verzamelde, neemt Les Mousquetaires de Franse en Spaanse activiteiten van Bricorama over. Voortaan behoren daarmee de 170 winkels van Bricorama tot Les Mousquetaires, dat zelf met Bricomarché en Brico Cash al goed was voor 506 bouwmarkten in Frankrijk. Ook het inkoopbureau van de groep in Azië valt onder de overname. 

 

Ook geografisch heeft Les Mousquetaires nu, naar eigen zeggen, een groter bereik en een duurzamere positie in de doe-het-zelfsector. De franchisegroepering telde voor de overname zes verschillende ketens en 3.500 winkelpunten, goed voor een omzet van meer dan 40 miljard euro. Zo’n twee miljard euro daarvan kwam uit de doe-het-zelf. De groep moet nu alleen nog marktleider Adeo (bekend van formule Leroy Merlin en eigendom van Auchan-familie Mulliez) en Kingfisher voor te laten op de Franse doe-het-zelfmarkt. De multinationale Kingfisher-groep is in Frankrijk actief onder de vlaggen Castorama en Brico Dépôt

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.