Personeel Hornbach maakt overstap naar concurrent Bauhaus | RetailDetail

Personeel Hornbach maakt overstap naar concurrent Bauhaus

Personeel Hornbach maakt overstap naar concurrent Bauhaus

De Duitse doe-het-zelfketen Bauhaus opent in november zijn eerste vestiging in Nederland en is op zoek naar nieuw personeel. Daarbij komt het blijkbaar vaak terecht bij personeel van concurrent Hornbach. Die laatste probeert de uitstroom alvast tegen te houden.

Interne strategieën beschermen

Ondertussen hebben een aantal werknemers al het plan opgevat om de overstap te maken naar Bauhaus, al zal dat niet zonder slag of stoot zijn. Eén bedrijfsleider van Hornbach is alvast naar de rechter getrokken om een concurrentiebeding uit zijn contract te laten schrappen.

 

"Dat beding is heel billijk", aldus Barbara Doull, advocaat van Hornbach: "één jaar lang mag de werknemer niet binnen een straal van dertig kilometer rondom Groningen bij een concurrent aan de slag". Hornbach vreest vooral dat de man, die twaalf jaar voor het bedrijf werkte, interne strategieën zal doorspelen naar Bauhaus.

 

Eerder maakte de vestigingsmanager Oost van Hornbach ook al de overstap naar Bauhaus en de advocaat van de bedrijfsleider zegt dat hij binnenkort met nog een andere werknemer naar de rechter zal stappen om een overstap te bewerkstelligen. Bauhaus hoopt de komende jaren tien tot twaalf vestigingen te openen: Hornbach moet dus vrezen voor nog meer personeel dat de overstap maakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.