Personeel Hornbach maakt overstap naar concurrent Bauhaus

Personeel Hornbach maakt overstap naar concurrent Bauhaus

De Duitse doe-het-zelfketen Bauhaus opent in november zijn eerste vestiging in Nederland en is op zoek naar nieuw personeel. Daarbij komt het blijkbaar vaak terecht bij personeel van concurrent Hornbach. Die laatste probeert de uitstroom alvast tegen te houden.

Interne strategieën beschermen

Ondertussen hebben een aantal werknemers al het plan opgevat om de overstap te maken naar Bauhaus, al zal dat niet zonder slag of stoot zijn. Eén bedrijfsleider van Hornbach is alvast naar de rechter getrokken om een concurrentiebeding uit zijn contract te laten schrappen.

 

"Dat beding is heel billijk", aldus Barbara Doull, advocaat van Hornbach: "één jaar lang mag de werknemer niet binnen een straal van dertig kilometer rondom Groningen bij een concurrent aan de slag". Hornbach vreest vooral dat de man, die twaalf jaar voor het bedrijf werkte, interne strategieën zal doorspelen naar Bauhaus.

 

Eerder maakte de vestigingsmanager Oost van Hornbach ook al de overstap naar Bauhaus en de advocaat van de bedrijfsleider zegt dat hij binnenkort met nog een andere werknemer naar de rechter zal stappen om een overstap te bewerkstelligen. Bauhaus hoopt de komende jaren tien tot twaalf vestigingen te openen: Hornbach moet dus vrezen voor nog meer personeel dat de overstap maakt.

Tags: