Posthuma Groep neemt twee Gamma’s over | RetailDetail

Posthuma Groep neemt twee Gamma’s over

Posthuma Groep neemt twee Gamma’s over

De Posthuma Groep heeft een overeenkomst bekomen met Dirk en Tom Bouts voor de overname van de Gamma's in Roermond en Echt. Posthuma Groep heeft ook al 19 filialen van Karwei in handen.

Overname na dertig jaar


Dirk en Tom Bouts waren meer dan 30 jaar franchisenemer bij Intergamma, maar hebben nu dus besloten om hun twee filialen van Gamma over te laten aan het familiebedrijf Posthuma Groep. Die zegt alvast tevreden te zijn met de overname en meent ook dat de twee filialen van Gamma niet in conflict staan met de 19 winkels van Karwei die ze in handen hebben.

 

"Natuurlijk hebben wij met 19 winkels een zeer groot Karwei-hart dat nu niet minder snel zal kloppen. Ook leveren wij met de oprichter van ons bedrijf, Douwe Posthuma, een betrokken Karwei-commissaris bij Intergamma. Maar vooral zijn wij een veelzijdige en expansieve onderneming op het gebied van bouwmarkten, bouwen, vastgoed en participatie. Voor de lange termijn is er een 'doorwinkelstrategie'. De verwerving van een paar prachtige winkels van de marktleider in doe-het-zelf past daarin perfect."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken.