Praxis bouwt nog 5 Formido-winkels om

Foto: Praxis

Praxis viert zijn veertigste verjaardag met 171 winkels: dankzij de ombouw van Formido naar Praxis krijgt de doe-het-zelfketen er deze maand nog vijf winkels bij, goed voor 23 omgebouwde winkels in totaal.

 

Grootste doe-het-zelver van Nederland

De ketenzal eind oktober zijn 40-jarig bestaan kunnen vieren met 171 winkels op de teller. Alleen al in oktober opent de formule vijf winkels, meer bepaald in Albrandswaard, Oosterwolde, Oudenbosch, Stiens en Urk. Het gaat dan om voormalige winkels van Formido die voortaan onder de Praxis-vlag varen.

 

Afgelopen jaar waren al achttien Formido-winkels omgebouwd naar Praxis. De vijf nieuwe leveren de keten ook de titel van grootste doe-het-zelfbouwmarkt in Nederland op: de doe-het-zelfketen heeft het grootste aantal vestigingen en naar eigen zeggen ook de meeste vierkante winkelmeters.

 

Aantal Praxis City-winkels te verdubbelen

Toch breidt de keten ook nog op eigen kracht uit: in Amsterdam opent een tiende stadswinkel op Tussen Meer en begin 2019 komt er ook een derde Praxis City in Amsterdam, aldus algemeen directeur Joost de Beijer: “We zien dat het stadsconcept van Praxis City voldoet aan de wens van omwonenden. Vooral even snel iets halen of advies inwinnen bij onze medewerkers van Praxis City helpt onze klanten en maakt de komst van de stadswinkel een schot in de roos. We zijn van plan komende jaren het aantal Praxis City-winkels te verdubbelen.”


Deze zomer lanceerde de keten nog een vernieuwde website, waar de focus meer op de klantbeleving ligt met een verbeterde navigatie en een snellere check-out. De Beijer: “Sinds de live-gang stijgen het aantal bezoekers en het aantal conversies exponentieel. Daarnaast hebben we deze zomer een centraal e-dc opgezet met een externe partner, om vanaf deze locatie alle klanten in Nederland te bereiken.”