Praxis en Formido houden omzetverlies beperkt | RetailDetail

Praxis en Formido houden omzetverlies beperkt

Praxis en Formido houden omzetverlies beperkt

Bouwmarktketens Formido en Praxis houden in Nederland het omzetverlies beperkt. Waar de hele doe-het-zelfmarkt in het boekjaar 2011/12 met 5,4 procent daalde, kwamen de twee ketens van Maxeda uit op een min van slechts 3,7 procent.

Guur klimaat

De totale netto-omzet van Maxeda daalde met maar 0,5 procent naar 1,4 miljard euro, maar dat heeft vooral van doen met de prestaties van de Belgische ketens van het bedrijf, die opereren onder de formulenaam Brico. Die winkels hebben de omzet met 2,3 procent zien toenemen, waarmee ze winkels iets minder presteerden dan de totale doe-het-zelfmarkt, die met 2,5 procent groeide.

 

Bouwmarkten in Nederland hebben stevig te lijden onder het gure economische klimaat. De huizenverkoop ligt grotendeels stil, terwijl veel consumenten grote uitgaven aan verbouwingen voorlopig voor zich uitschuiven. Maxeda heeft met zijn twee ketens de meeste vierkante meters bouwmarkt in Nederland. Voornaamste concurrent is Intergamma met de ketens Gamma en Karwei.Eigen merken en assortimentsuitbreiding

De operationele winst daalde met twaalf miljoen euro naar 117 miljoen euro. Het bedrijf merkt daarbij wel op dat er 35 miljoen euro is geïnvesteerd in nieuw assortiment, eigen merken, een efficiëntere logistiek en de vernieuwing van winkels. Topman George Adams is tevreden over de resultaten: "We boeken grote vooruitgang in ons streven naar 'Building the Best'. Wij hebben stevige resultaten kunnen bereiken in een moeilijk financieel klimaat en een steeds concurrentiëlere markt."

 

De topman van Maxeda DIY toont zich dan ook ambitieus over de nieuwe jaargang. "De assortimenten die aankomend jaar worden geïntroduceerd, zullen klanten goed helpen om hun huis te verfraaien en te onderhouden en zullen zelfs een betere kwaliteit en gebruikersgemak bieden. Maxeda DIY Group is goed voorbereid op de toekomst. Onze strategische programma’s van assortimentsontwikkeling, verbetering van onze inkoop en het opbouwen van onze eigen merken, beginnen resultaat op te leveren."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Back to top