Praxis Megastore Breda (her)opent zaterdag de deuren | RetailDetail

Praxis Megastore Breda (her)opent zaterdag de deuren

Praxis Megastore Breda (her)opent zaterdag de deuren

De Megastore van doe-het-zelfketen Praxis in Breda mag op 28 maart zijn heropening vieren. De winkel van meer dan 9.000 m² is heringericht volgens het nieuwe 'meer Praxis'-concept.

"Nieuwe look en feel"

De winkel is de grootste bouwmarkt van Praxis in het zuiden van Nederland en zal meer dan 5.000 extra producten verkopen, bovenop het klassieke assortiment van de bouwmarktketen. "De winkel krijgt naast het grote assortiment en focus op inspiratie een hele nieuwe look en feel, waarbij klanten worden geholpen afdelingen en producten sneller te vinden. Ook kan men in deze winkel terecht voor het huren van gereedschap van Boels of vervoer van Hertz", stelt winkelmanager Erik Stoltenborgh.

 

De vestiging in Breda is de tweede die het nieuwe concept gebruikt: begin 2014 opende de eerste in zijn soort de deuren in Eindhoven. In Breda komen daar een aantal extra's bovenop, zoals een schoonmaakwereld, een dierconcept en een afdeling met zelfmaakmeubelen. "Ook wordt het gereedschap in Breda gepresenteerd per klus, in plaats van op productsoort of merk", zegt commercieel directeur Saskia Eveleens.

 

Nieuw is ook een Opa's Klusschuur, waar klanten klustips kunnen vragen bij een ervaren klusser en zelfs hulp kunnen krijgen bij het uitvoeren van kleine klusjes.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.