Praxis opent Praxis Tuincentrum op vijf locaties

Praxis opent Praxis Tuincentrum op vijf locaties

Doe-het-zelfketen Praxis lanceerde gisteren het eerste Praxis Tuincentrum in Amsterdam, dat officieel werd geopend door algemeen directeur Joost de Beijer en Eigen Huis & Tuin-presentator Lodewijk Hoekstra.

Intratuin-franchiser neemt over

Het nieuwe winkelconcept is te vinden bij vijf bestaande Praxis Bouwmarkt-locaties: naast Amsterdam zijn er ook in Praxis Tuincentra in Beverwijk, Heerlen, Roermond en Venlo. Ze zijn tussen 6500 en 8000 m² groot.

 

Praxis werkt voor de drie vestigingen in Limburg samen met een franchiseonderneming die vorig jaar drie Intratuin-vestigingen exploiteerde. Samen met de drie franchisevestigingen in Limburg werden ook twee bestaande tuincentra van Praxis omgebouwd naar de nieuwe formule.

 

Focus op groen

"We gaan met dit concept terug naar de basis met een volledige focus op groen. Daarnaast richten we ons ook op decoratie, dierbenodigdheden en horeca. Dit is een winkel waar je een halve dag kunt rondlopen", aldus algemeen directeur Joost de Beijer.

 

De nieuwe Praxis Tuincentra passen in de strategie van Praxis om een prominente rol te spelen in de groeiende vraag naar tuinproducten en om de tuinbeleving naar een hoger niveau te brengen. Tuin en balkon worden immers een steeds belangrijker onderdeel van het huis, zoals blijkt uit de toenemende vraag naar planten en tuinmeubilair.

 


Er is volgens De Beijer ruimte in de markt voor een nieuwe decoratief tuincentrum: "Wij gaan met de juiste prijs-kwaliteitverhouding het verschil maken". Ook sterke promoties en een inzet op sociale media maken deel uit van de klantbenadering. Praxis Tuincentrum rolt online dit jaar verder uit met onder meer de opening van de nieuwe webshop.

 

Praxis biedt al jaren naast doe-het-zelf producten ook een breed tuinassortiment. De expertise op het gebied van tuin is in alle Praxis-winkels aanwezig, zoals in de Praxis Megastores met een apart tuincentrum.

Tags: