Praxis start online offensief

Praxis start online offensief

Bouwmarktketen Praxis heeft een vernieuwde website gelanceerd met veel meer mogelijkheden. Klanten kunnen voortaan online kijken of een artikel in hun vestiging beschikbaar is en in een deel van de winkels wordt de mogelijkheid getest het artikel via de site te laten klaarleggen om af te halen.

Primeur voor Amsterdam

Onder de naam Klik & Haal af kunnen consumenten in de acht vestigingen van Praxis in Amsterdam hun bestelling laten klaarleggen. De rest van Nederland volgt de komende maanden. De dienst maakt het mogelijk de bestelling dezelfde dag nog af te halen of te reserveren voor een dag later. Ook wordt het mogelijk de aankoop vast thuis af te rekenen om de afhandeling in de winkel nog verder te versnellen.

 

"De vraag die mensen in een bouwmarkt het meest stellen is waar ze producten kunnen vinden", zegt director multichannel Roy van Keulen van Praxis in een toelichting. "Dat ondervangen we op deze manier. Als je zaterdag flink wilt klussen kun je vrijdag tot acht uur ’s avonds alles wat je nodig denkt te hebben online selecteren en klaar laten leggen. Zo kun je fors tijd besparen en snel aan de slag."

 

Praxis is onderdeel van Maxeda DIY. Ook zusterketen Formido zette recent online stappen door een webwinkel te openen met de mogelijkheid te laten bezorgen of af te halen. Daarmee neemt Maxeda online een stevige voorsprong op rivalen Gamma en Karwei, die nog geen online mogelijkheden bieden. Ook het Duitse Hornbach biedt nog geen webshop aan, maar heeft plannen hier later dit jaar mee te beginnen.

Tags: