Praxis start online offensief

Praxis start online offensief

Bouwmarktketen Praxis heeft een vernieuwde website gelanceerd met veel meer mogelijkheden. Klanten kunnen voortaan online kijken of een artikel in hun vestiging beschikbaar is en in een deel van de winkels wordt de mogelijkheid getest het artikel via de site te laten klaarleggen om af te halen.

Primeur voor Amsterdam

Onder de naam Klik & Haal af kunnen consumenten in de acht vestigingen van Praxis in Amsterdam hun bestelling laten klaarleggen. De rest van Nederland volgt de komende maanden. De dienst maakt het mogelijk de bestelling dezelfde dag nog af te halen of te reserveren voor een dag later. Ook wordt het mogelijk de aankoop vast thuis af te rekenen om de afhandeling in de winkel nog verder te versnellen.

 

"De vraag die mensen in een bouwmarkt het meest stellen is waar ze producten kunnen vinden", zegt director multichannel Roy van Keulen van Praxis in een toelichting. "Dat ondervangen we op deze manier. Als je zaterdag flink wilt klussen kun je vrijdag tot acht uur ’s avonds alles wat je nodig denkt te hebben online selecteren en klaar laten leggen. Zo kun je fors tijd besparen en snel aan de slag."

 

Praxis is onderdeel van Maxeda DIY. Ook zusterketen Formido zette recent online stappen door een webwinkel te openen met de mogelijkheid te laten bezorgen of af te halen. Daarmee neemt Maxeda online een stevige voorsprong op rivalen Gamma en Karwei, die nog geen online mogelijkheden bieden. Ook het Duitse Hornbach biedt nog geen webshop aan, maar heeft plannen hier later dit jaar mee te beginnen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Filialen Formido worden omgevormd naar Praxis

07/09/2017

Doe-het-zelfgroep Maxeda gaat de formule Formido achter zich laten en de franchisenemers een aanbod doen om over te stappen naar Praxis. Daarbij zullen ook een aantal winkels worden gesloten.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Back to top