Praxis start online offensief | RetailDetail

Praxis start online offensief

Praxis start online offensief

Bouwmarktketen Praxis heeft een vernieuwde website gelanceerd met veel meer mogelijkheden. Klanten kunnen voortaan online kijken of een artikel in hun vestiging beschikbaar is en in een deel van de winkels wordt de mogelijkheid getest het artikel via de site te laten klaarleggen om af te halen.

Primeur voor Amsterdam

Onder de naam Klik & Haal af kunnen consumenten in de acht vestigingen van Praxis in Amsterdam hun bestelling laten klaarleggen. De rest van Nederland volgt de komende maanden. De dienst maakt het mogelijk de bestelling dezelfde dag nog af te halen of te reserveren voor een dag later. Ook wordt het mogelijk de aankoop vast thuis af te rekenen om de afhandeling in de winkel nog verder te versnellen.

 

"De vraag die mensen in een bouwmarkt het meest stellen is waar ze producten kunnen vinden", zegt director multichannel Roy van Keulen van Praxis in een toelichting. "Dat ondervangen we op deze manier. Als je zaterdag flink wilt klussen kun je vrijdag tot acht uur ’s avonds alles wat je nodig denkt te hebben online selecteren en klaar laten leggen. Zo kun je fors tijd besparen en snel aan de slag."

 

Praxis is onderdeel van Maxeda DIY. Ook zusterketen Formido zette recent online stappen door een webwinkel te openen met de mogelijkheid te laten bezorgen of af te halen. Daarmee neemt Maxeda online een stevige voorsprong op rivalen Gamma en Karwei, die nog geen online mogelijkheden bieden. Ook het Duitse Hornbach biedt nog geen webshop aan, maar heeft plannen hier later dit jaar mee te beginnen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.