Praxis start online offensief

Praxis start online offensief

Bouwmarktketen Praxis heeft een vernieuwde website gelanceerd met veel meer mogelijkheden. Klanten kunnen voortaan online kijken of een artikel in hun vestiging beschikbaar is en in een deel van de winkels wordt de mogelijkheid getest het artikel via de site te laten klaarleggen om af te halen.

Primeur voor Amsterdam

Onder de naam Klik & Haal af kunnen consumenten in de acht vestigingen van Praxis in Amsterdam hun bestelling laten klaarleggen. De rest van Nederland volgt de komende maanden. De dienst maakt het mogelijk de bestelling dezelfde dag nog af te halen of te reserveren voor een dag later. Ook wordt het mogelijk de aankoop vast thuis af te rekenen om de afhandeling in de winkel nog verder te versnellen.

 

"De vraag die mensen in een bouwmarkt het meest stellen is waar ze producten kunnen vinden", zegt director multichannel Roy van Keulen van Praxis in een toelichting. "Dat ondervangen we op deze manier. Als je zaterdag flink wilt klussen kun je vrijdag tot acht uur ’s avonds alles wat je nodig denkt te hebben online selecteren en klaar laten leggen. Zo kun je fors tijd besparen en snel aan de slag."

 

Praxis is onderdeel van Maxeda DIY. Ook zusterketen Formido zette recent online stappen door een webwinkel te openen met de mogelijkheid te laten bezorgen of af te halen. Daarmee neemt Maxeda online een stevige voorsprong op rivalen Gamma en Karwei, die nog geen online mogelijkheden bieden. Ook het Duitse Hornbach biedt nog geen webshop aan, maar heeft plannen hier later dit jaar mee te beginnen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Filialen Formido worden omgevormd naar Praxis

07/09/2017

Doe-het-zelfgroep Maxeda gaat de formule Formido achter zich laten en de franchisenemers een aanbod doen om over te stappen naar Praxis. Daarbij zullen ook een aantal winkels worden gesloten.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Analyse: Opvolger Rudi Petit-Jean wacht zware taak bij Gamma

22/08/2017

Het plotse afscheid van formuledirecteur Rudi Petit-Jean bij Gamma België roept heel wat vragen op over de toekomst van de doe-het-zelfketen, die in woelig vaarwater zit door ruziënde aandeelhouders. 

Kingfisher ziet omzet weer dalen

17/08/2017

Doe-het-zelfgroep Kingfisher heeft er opnieuw een zwak kwartaal opzitten: de Brits-Franse groep heeft op beide thuismarkten te maken met een terugval en daarnaast weegt het herstructureringsplan op de resultaten.

Fikse winstdaling voor Geberit

17/08/2017

De Zwitserse sanitairspecialist Geberit zag zijn winst het voorbije halfjaar met bijna een vijfde dalen. Ook de omzet ging achteruit, zij het lichtjes.

Back to top