Praxis wil nieuwe cao | RetailDetail

Praxis wil nieuwe cao

Praxis wil nieuwe cao

Doe-het-zelfketen Praxis heeft zijn eigen cao opgezegd, omdat het met een nieuwe cao wil aansluiten bij de voorwaarden die worden gegeven bij andere ketens in de sector. De huidige cao blijft gelden tot er een nieuwe is.

Geen cao in sector

Praxis hoopt met een nieuwe cao een gelijk speelveld te creëren met de concurrentie, meent RetailNews. Zo wil het bedrijf onder andere een aparte cao in het leven roepen voor het hoger personeel en de winkelmanagers. "Wij gaan bestaande arbeidsvoorwaarden niet zomaar overboord gooien, maar we willen wel serieus kijken naar mogelijkheden voor een ingroeimodel en overgangsperiode", laat de vakbond FNV verstaan.

 

De cao-onderhandelingen in de doe-het-zelfsector zitten al een tijdje in een impasse. Begin dit jaar moesten de onderhandelingen hervat worden, maar de werkgevers hielden dat zelf tegen. VWDHZ, de belangenvereniging van de doe-het-zelfketens, raadt zijn leden aan om hun personeel een loonsverhoging van 1,25 procent te geven. De sector, goed voor 22.000 werknemers, heeft al sinds juli 2013 geen cao meer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.