Praxis wil nieuwe cao

Praxis wil nieuwe cao

Doe-het-zelfketen Praxis heeft zijn eigen cao opgezegd, omdat het met een nieuwe cao wil aansluiten bij de voorwaarden die worden gegeven bij andere ketens in de sector. De huidige cao blijft gelden tot er een nieuwe is.

Geen cao in sector

Praxis hoopt met een nieuwe cao een gelijk speelveld te creëren met de concurrentie, meent RetailNews. Zo wil het bedrijf onder andere een aparte cao in het leven roepen voor het hoger personeel en de winkelmanagers. "Wij gaan bestaande arbeidsvoorwaarden niet zomaar overboord gooien, maar we willen wel serieus kijken naar mogelijkheden voor een ingroeimodel en overgangsperiode", laat de vakbond FNV verstaan.

 

De cao-onderhandelingen in de doe-het-zelfsector zitten al een tijdje in een impasse. Begin dit jaar moesten de onderhandelingen hervat worden, maar de werkgevers hielden dat zelf tegen. VWDHZ, de belangenvereniging van de doe-het-zelfketens, raadt zijn leden aan om hun personeel een loonsverhoging van 1,25 procent te geven. De sector, goed voor 22.000 werknemers, heeft al sinds juli 2013 geen cao meer.

Tags: