Schot in overname Hubo, Fixet en Multimate

Schot in overname Hubo, Fixet en Multimate

De deal over de overname van DGN Retail (Hubo, Fixet, Multimate) door het formulehuis Euretco is nog altijd niet afgerond, maar er komt schot in de zaak. De directie van Euretco gaat nu ondernemers van de drie formules ontvangen voor meer uitleg.

Ondernemers zijn eigenaar af

In december van dit jaar werd al een 'letter of intent' getekend, maar in februari moest DGN-directeur Henk Casteleijns nog melden dat het boekenonderzoek meer tijd kostte dan verwacht. De besprekingen zijn nu volgens vakblad Mix toch genoeg gevorderd dat de directie van Euretco de ondernemers van Hubo, Fixet en Multimate persoonlijk wil voorlichten over hun toekomstige rol binnen het Euretco-concern.

 

Een punt van aandacht is de structuur van de onderneming: waar de ondernemers bij DGN Retail zelf mede-eigenaar zijn, zal dat binnen Euretco waarschijnlijk niet het geval zijn. Deze situatie is vergelijkbaar met die rond de fusie van Intres enkele jaren geleden door Euretco: daar moesten de ondernemers van coöperatie Intres hun aandelen overdragen aan de nieuwe fusie-organisatie.

Tags: