Schot in overname Hubo, Fixet en Multimate | RetailDetail

Schot in overname Hubo, Fixet en Multimate

Schot in overname Hubo, Fixet en Multimate

De deal over de overname van DGN Retail (Hubo, Fixet, Multimate) door het formulehuis Euretco is nog altijd niet afgerond, maar er komt schot in de zaak. De directie van Euretco gaat nu ondernemers van de drie formules ontvangen voor meer uitleg.

Ondernemers zijn eigenaar af

In december van dit jaar werd al een 'letter of intent' getekend, maar in februari moest DGN-directeur Henk Casteleijns nog melden dat het boekenonderzoek meer tijd kostte dan verwacht. De besprekingen zijn nu volgens vakblad Mix toch genoeg gevorderd dat de directie van Euretco de ondernemers van Hubo, Fixet en Multimate persoonlijk wil voorlichten over hun toekomstige rol binnen het Euretco-concern.

 

Een punt van aandacht is de structuur van de onderneming: waar de ondernemers bij DGN Retail zelf mede-eigenaar zijn, zal dat binnen Euretco waarschijnlijk niet het geval zijn. Deze situatie is vergelijkbaar met die rond de fusie van Intres enkele jaren geleden door Euretco: daar moesten de ondernemers van coöperatie Intres hun aandelen overdragen aan de nieuwe fusie-organisatie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken.