Verkoop Maxeda-bouwmarkten 'lastig'

Verkoop Maxeda-bouwmarkten 'lastig'
Het ooit grote Maxeda-concern bestaat nu alleen nog uit drie bouwmarktketens. Alle overige winkelketens van het imperium zijn in de loop der jaren verkocht. De verkoop van Praxis, Formido en Brico is echter 'lastig'.

'Maxeda DIY zoekt al jaren'

Dat schrijft Het Financieele Dagblad in een achtergrondverhaal over het voormalige VendexKBB. Volgens de krant wordt er al jaren koffie gedronken met mogelijke kopers voor de kluswinkels, maar is het nog steeds niet tot een transactie gekomen. Gezien de situatie in de markt - de omzet van doe-het-zelfzaken daalde in Nederland vorig jaar met 5,4 procent - ligt het niet voor de hand dat er op korte termijn wel kopers komen.

 

De vrees voor lagere huisprijzen houdt de doorstroming naar nieuwe woningen tegen en zolang daar geen verandering in komt, krabbelt ook de markt voor bouwmarkten niet op. Maxeda DIY rapporteerde het afgelopen jaar zelf een omzetdaling van 3,7 procent voor Nederland, waarmee de ketens dus wel beter presteerden dan de markt.

 

Laatste overblijvers

VendexKBB werd in 2004 overgenomen door investeerder KKR. Onder leiding van Tony DeNunzio werd daarna het vastgoed verkocht en werd begonnen met het verkoopklaar maken van de ketens. Daarbij zijn onder meer nieuwe eigenaren gevonden voor Hema, V&D, Bijenkorf, Claudia Sträter en M&S Mode. Ook Dixons, Dynabyte en It's kregen nieuwe eigenaren. Niet met alle ketens is het evenwel goed afgelopen na de verkoop. Zo ging het bedrijf dat It's en Modern exploiteerde, Impact Retail, ruim een jaar geleden failliet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filialen Formido worden omgevormd naar Praxis

07/09/2017

Doe-het-zelfgroep Maxeda gaat de formule Formido achter zich laten en de franchisenemers een aanbod doen om over te stappen naar Praxis. Daarbij zullen ook een aantal winkels worden gesloten.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Analyse: Opvolger Rudi Petit-Jean wacht zware taak bij Gamma

22/08/2017

Het plotse afscheid van formuledirecteur Rudi Petit-Jean bij Gamma België roept heel wat vragen op over de toekomst van de doe-het-zelfketen, die in woelig vaarwater zit door ruziënde aandeelhouders. 

Kingfisher ziet omzet weer dalen

17/08/2017

Doe-het-zelfgroep Kingfisher heeft er opnieuw een zwak kwartaal opzitten: de Brits-Franse groep heeft op beide thuismarkten te maken met een terugval en daarnaast weegt het herstructureringsplan op de resultaten.

Fikse winstdaling voor Geberit

17/08/2017

De Zwitserse sanitairspecialist Geberit zag zijn winst het voorbije halfjaar met bijna een vijfde dalen. Ook de omzet ging achteruit, zij het lichtjes.

Vertrek grootste aandeelhouder Intergamma zorgt voor onrust

01/08/2017

De Ierse groep CRH, die net geen 50 procent van de aandelen van doe-het-zelfgroep Intergamma in handen heeft, wil die aandelen van de hand doen, maar de overige aandeelhouders komen niet tot een gepaste oplossing.

Back to top