Verkoop Maxeda-bouwmarkten 'lastig'

Verkoop Maxeda-bouwmarkten 'lastig'
Het ooit grote Maxeda-concern bestaat nu alleen nog uit drie bouwmarktketens. Alle overige winkelketens van het imperium zijn in de loop der jaren verkocht. De verkoop van Praxis, Formido en Brico is echter 'lastig'.

'Maxeda DIY zoekt al jaren'

Dat schrijft Het Financieele Dagblad in een achtergrondverhaal over het voormalige VendexKBB. Volgens de krant wordt er al jaren koffie gedronken met mogelijke kopers voor de kluswinkels, maar is het nog steeds niet tot een transactie gekomen. Gezien de situatie in de markt - de omzet van doe-het-zelfzaken daalde in Nederland vorig jaar met 5,4 procent - ligt het niet voor de hand dat er op korte termijn wel kopers komen.

 

De vrees voor lagere huisprijzen houdt de doorstroming naar nieuwe woningen tegen en zolang daar geen verandering in komt, krabbelt ook de markt voor bouwmarkten niet op. Maxeda DIY rapporteerde het afgelopen jaar zelf een omzetdaling van 3,7 procent voor Nederland, waarmee de ketens dus wel beter presteerden dan de markt.

 

Laatste overblijvers

VendexKBB werd in 2004 overgenomen door investeerder KKR. Onder leiding van Tony DeNunzio werd daarna het vastgoed verkocht en werd begonnen met het verkoopklaar maken van de ketens. Daarbij zijn onder meer nieuwe eigenaren gevonden voor Hema, V&D, Bijenkorf, Claudia Sträter en M&S Mode. Ook Dixons, Dynabyte en It's kregen nieuwe eigenaren. Niet met alle ketens is het evenwel goed afgelopen na de verkoop. Zo ging het bedrijf dat It's en Modern exploiteerde, Impact Retail, ruim een jaar geleden failliet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Filialen Formido worden omgevormd naar Praxis

07/09/2017

Doe-het-zelfgroep Maxeda gaat de formule Formido achter zich laten en de franchisenemers een aanbod doen om over te stappen naar Praxis. Daarbij zullen ook een aantal winkels worden gesloten.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Back to top