Verkoop Maxeda-bouwmarkten 'lastig' | RetailDetail

Verkoop Maxeda-bouwmarkten 'lastig'

Verkoop Maxeda-bouwmarkten 'lastig'
Het ooit grote Maxeda-concern bestaat nu alleen nog uit drie bouwmarktketens. Alle overige winkelketens van het imperium zijn in de loop der jaren verkocht. De verkoop van Praxis, Formido en Brico is echter 'lastig'.

'Maxeda DIY zoekt al jaren'

Dat schrijft Het Financieele Dagblad in een achtergrondverhaal over het voormalige VendexKBB. Volgens de krant wordt er al jaren koffie gedronken met mogelijke kopers voor de kluswinkels, maar is het nog steeds niet tot een transactie gekomen. Gezien de situatie in de markt - de omzet van doe-het-zelfzaken daalde in Nederland vorig jaar met 5,4 procent - ligt het niet voor de hand dat er op korte termijn wel kopers komen.

 

De vrees voor lagere huisprijzen houdt de doorstroming naar nieuwe woningen tegen en zolang daar geen verandering in komt, krabbelt ook de markt voor bouwmarkten niet op. Maxeda DIY rapporteerde het afgelopen jaar zelf een omzetdaling van 3,7 procent voor Nederland, waarmee de ketens dus wel beter presteerden dan de markt.

 

Laatste overblijvers

VendexKBB werd in 2004 overgenomen door investeerder KKR. Onder leiding van Tony DeNunzio werd daarna het vastgoed verkocht en werd begonnen met het verkoopklaar maken van de ketens. Daarbij zijn onder meer nieuwe eigenaren gevonden voor Hema, V&D, Bijenkorf, Claudia Sträter en M&S Mode. Ook Dixons, Dynabyte en It's kregen nieuwe eigenaren. Niet met alle ketens is het evenwel goed afgelopen na de verkoop. Zo ging het bedrijf dat It's en Modern exploiteerde, Impact Retail, ruim een jaar geleden failliet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.