Zelfstandige bouwsector koopt vaker online

Zelfstandige bouwsector koopt vaker online

Zelfstandige ondernemers in de bouwsector kopen steeds vaker online. Momenteel wordt nog ongeveer de helft van de producten in de winkel gekocht, waarbij groothandels terrein verliezen ten opzichte van doe-het-zelfwinkels.

40 procent installateurs koopt online

Uit een onderzoek van ABN Amro en Bouwkennis blijkt dat bijna 40 procent van de ondernemers uit de installatiebranche online koopt. Online heeft daarbij een flinke voorsprong op klusbedrijven (7 procent) en dakdekkers (8 procent). Die twee sectoren bestellen vaker via de telefoon of gaan nog naar een winkel.

 

Grote verliezer op dat vlak lijkt de groothandel te worden: slechts 12 procent van klusbedrijven deed in 2013 zijn aankopen in een bouwmarkt en bij installateurs lag dat aandeel zelfs maar op 2 procent. Ook doe-het-zelfwinkels richten zich meer op bouwvakkers en pikken een deel van de markt in.

 

De laatste jaren beginnen steeds meer grote spelers, bouwmarkten en doe-het-zelfketens, hun producten via een webshop aan te bieden. Het is dan ook niet ondenkbaar dat het aandeel van online bestellingen de komende jaren nog zal aangroeien.

Tags: