125 jobs bedreigd bij L'Oréal Belgilux

Shutterstock.com

Schoonheidsproductenconcern L’Oréal kondigt een herstructurering aan waarbij 125 banen in België verdwijnen. De Renault-procedure voor collectief ontslag is vandaag opgestart.

 

Naar één hoofdzetel voor Benelux

Verwijzend naar “een snel veranderende marktcontext” wil het cosmeticabedrijf de hoofdzetels in België en Nederland samenvoegen en onderbrengen in één nieuwe vestiging nabij de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Dat schrijft L’Echo. In een persbericht stelt de onderneming wel dat beide landen hun eigen teams “dicht bij het werkterrein” zouden behouden.

 

De reorganisatie zal een impact hebben op 125 banen in België. Een honderdtal van de getroffen werknemers zou wel terecht kunnen bij L’Oréal Nederland. "We hebben veel jonge medewerkers, we zijn ook een internationaal bedrijf. We denken dat een hoop mensen bereid zal zijn om te verhuizen naar Nederland", zegt communicatiedirecteur Brigitte Bekaert aan VRT. 

 

L'Oréal Belgilux zegt verder "alles in het werk te stellen om de mogelijkheden tot herclassificatie te maximaliseren en zijn medewerkers te ondersteunen tijdens deze overgangsperiode".