2 miljoen schade Jumbo na faillissement KidsComplete

2 miljoen schade Jumbo na faillissement KidsComplete

Jumbo gaat voor bijna 2 miljoen euro het schip in na het faillissement van groothandel KidsComplete. Zo hoog is immers het bedrag dat KidsComplete nog verschuldigd is aan de distributiegroep.

Schade van 1,9 miljoen euro

Het supermarktconcern probeert via de rechter de schade te verhalen op de oprichters van het bedrijf, zegt RTLZ vrijdag. In een vonnis oordeelde de Haagse rechtbank immers dat de oprichters Jumbo moeten betalen. Hun advocaat, Jeroen Veenis, laat echter weten dat zij hoger beroep overwegen.

 

Euroselect, een dochterbedrijf van supermarktketen Jumbo, had als belangrijkste leverancier voor bijna 1,9 miljoen euro aan onbetaalde rekeningen bij de groothandel uitstaan. KidsComplete was een webwinkel voor kinderdagverblijven. Elf maanden geleden ging het bedrijf failliet, maar voor die tijd leverde de retailer op het hoogtepunt van haar bestaan levensmiddelen en luiers aan 4500 klanten.

 

Economische machtspositie

De retailer probeerde de schade voor een deel te verhalen op de oprichters, die zich persoonlijk borg stelden voor samen 1,2 miljoen euro. Uit juridische stukken blijkt dat zij echter weigerden te betalen omdat Jumbo misbruik zou hebben gemaakt van haar economische machtspositie.

 

Het supermarktconcern zou de borg hebben afgedwongen onder dreiging met stopzetting van leveringen. Jumbo wil niet reageren op de beschuldigingen. "Wij doen in de media geen uitspraken over zaken die spelen tussen leveranciers en het concern", zegt woordvoerder Maurice Nieuwland.

Tags: