Albert Heijn test service Drogist op afstand | RetailDetail

Albert Heijn test service Drogist op afstand

Albert Heijn test service Drogist op afstand
DrogistopAfstand.jpg

Supermarktketen Albert Heijn test bij haar XL-winkels in Zaandam, Leiden en Tilburg een nieuwe dienst voor klantvragen over zelfzorgmedicijnen. Klanten kunnen vanuit de winkel contact leggen met een AH-drogist op het hoofdkantoor.

Vragen stellen bij winkelschap

AH verleent met Drogist op afstand service bij het schap aan klanten die vragen hebben over geneesmiddelen die zij zonder recept kunnen kopen (denk aan paracetamol, hoestdranken, neusdruppels en aspirine).

 

De drogist op de klantendienst van in Zaandam komt bij de klant in beeld via een videoverbinding op de tablet bij het schap, terwijl hij met een chatverbinding de vraag van de klant kan beantwoorden.

 

De proef duurt acht weken en eindigt op 29 oktober. Of de test met Drogist op afstand een vervolg krijgt, hangt af van de uitkomst na analyse van de data, aldus een woordvoerder.

 

Ook service in de keuken

Een andere nieuwe dienstverlening waarmee Albert Heijn klanten rechtstreeks ondersteunt is de onlangs gelanceerde app Allerhande Koken voor vragen in de keuken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Supermarkten betalen leveranciers steeds trager

10/04/2018

Supermarkten betalen hun leveranciers steeds trager, berekende het FD. Te traag, vindt een meerderheid in de Tweede Kamer. Ze willen dat marktwaakhond ACM tussenkomt, al zegt deze niet bevoegd te zijn.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.