Amazon richt blik op verkoop geneesmiddelen

Amazon richt blik op verkoop geneesmiddelen

Amazon is op zoek naar iemand die binnen het bedrijf kan uitdokteren hoe het best de stap zet naar de lucratieve sector rond de verkoop van geneesmiddelen en aanverwanten. Volgens bronnen zou Amazon er al langer aan denken om die stap te zetten.

Eerste voorzichtige stappen

Amazon begon onlangs al met de verkoop van medische benodigdheden en apparatuur, en in Japan is het sinds april mogelijk om producten van bepaalde apothekers aan huis te laten leveren, maar het bedrijf lijkt nu dus ook werk te maken van de volgende stap. Als het besluit om ook geneesmiddelen te verkopen, dan kan dat volgens sommige experten tot 50 miljard dollar (45 miljard euro) opleveren, als ze het goed aanpakken.

 

De verkoop van geneesmiddelen brengt immers heel wat problemen met zich mee. Zo zijn er in de sector al een pak gevestigde waarden en zijn er heel wat regelgevingen waaraan het zich zal moeten houden, wil het ook geneesmiddelen die enkel op voorschrift te verkrijgen zijn aanbieden.

 

Daarnaast rest ook de vraag of Amazon in de sector iets extra kan toevoegen. Heel wat apothekers leveren hun geneesmiddelen al binnen 24 uur bij hun klanten en senioren, die de belangrijkste markt zijn, willen vaak nog persoonlijke begeleiding van hun lokale apotheker. Langs de andere kant zullen ze mogelijk wel op vlak van prijs een belangrijke factor zijn.

 

Het is dan ook nog niet zeker dat Amazon de verkoop van geneesmiddelen daadwerkelijk gaat invoeren en volgens bronnen wordt er de voorbije jaren jaarlijks minstens één keer een vergadering gehouden over de optie om geneesmiddelen te verkopen. De aanstelling van een aantal mensen die zich binnen het bedrijf moeten bezig houden met die mogelijkheid, is echter een nieuwigheid. Amazon wil voorlopig nog niet reageren op de zaak.