Avon wellicht in handen van Body Shop-eigenaar

Avon wellicht in handen van Body Shop-eigenaar
Shutterstock.com

Natura Cosméticos, eigenaar van The Body Shop en Aesop, staat dicht bij een overname van Avon. De Braziliaanse cosmeticagroep waardeert zijn Britse prooi zo op een kleine twee miljard euro.

 

'Overname nabij'

Diverse binnenlandse en buitenlandse media melden dat een deal zeer dichtbij is. De overname zou volledig in aandelen gebeuren, waarbij Natura Cosméticos 76% van de aandelen van het gecombineerde bedrijf in handen zou krijgen. Als de deal doorgaat, zal het nieuwe bedrijf 3200 winkels hebben over de hele wereld en een jaarlijkse omzet realiseren van meer dan 10 miljard dollar (9 miljard euro).

 

Avon werd opgericht in 1886 en is groot geworden via huis-aan-huisverkoop door consulenten. Dit model verloor de laatste jaren echter steeds meer terrein tegenover de online verkoop en het Londense bedrijf heeft verschillende herstructureringen achter de rug, waarbij wereldwijd al 2500 banen verloren gingen. Sinds februari vorig jaar staat Avon onder leiding van ex-Unileverbaas Jan Zijderveld.

 

Natura Cosméticos bouwt gestaag aan een cosmetica-imperium: het kocht in 2017 The Body Shop van L’Oreal en nam vorig jaar een meerderheidsbelang in het Australische Aesop.