Beate Uhse schrapt vijftig banen

Beate Uhse schrapt vijftig banen

Bij het eroticabedrijf Beate Uhse, moederbedrijf van onder andere Pabo.nl, verdwijnen er vijftig banen. Voornamelijk medewerkers die instaan voor de productie van de papieren catalogus zullen afvloeien.

Nieuwe digitale strategie

De banen verdwijnen in functie van de nieuwe digitale strategie, die sinds enkele jaren wordt uitgevoerd bij Beate Uhse. "We zijn bezig met een veranderingsproces, dat vijf jaar geleden is ingezet. De markt is enorm veranderd: van DVD-verkoop zijn we naar lingerieverkoop gegaan. Van seks naar lingerie, van man naar vrouw. En van catalogus en retail naar online verkoop en marketplaces zoals Bol.com of Amazon. Veranderingen die het bedrijf op de grondvesten doen schudden", zegt marketingdirecteur Marc Koster.


Hij maakt daarbij de vergelijking met Neckermann, dat te laat de overgang maakte naar een omnichannel-strategie en zo uiteindelijk in de problemen kwam. Volgens Koster is het dan ook nodig om "in het eigen vlees te snijden". Vooral op het hoofdkantoor in Walsoorden zullen er banen verdwijnen, maar ook bij enkele winkels.

Tags: