The Body Shop gaat samenwerken met V&D

The Body Shop gaat samenwerken met V&D
Drogmeticaketen The Body Shop heeft afgelopen zaterdag de eerste shop-in-shop geopend in een vestiging van warenhuisketen V&D. Het betreft een proefshop, die bij gebleken succes kan worden uitgerold naar meer vestigingen van V&D.

Nieuwe expansiestrategie voor The Body Shop

Dat meldt De Telegraaf op basis van berichtgeving van Retailnews. "We kiezen voor V&D omdat hier ons koperspubliek zit", laat een woordvoerder van de Britse drogmeticaketen weten. "Een warenhuis als Bijenkorf is juist aan het upgraden en daar passen wij niet tussen."

 

Als de pilot een succes wordt, volgen shop-in-shops bij V&D-vestigingen in Breda en Rotterdam. Het betreft de enige expansieplannen voor The Body Shop: tot 2015 zijn er geen plannen voor andere nieuwe vestigingen.

 

Risico- en kostenverdeling

Het opnemen van The Body Shop past in de strategie van V&D, waarbij steeds meer met shop-in-shops wordt gewerkt. Voordeel voor het warenhuisbedrijf is dat een groot deel van de kosten gedragen worden door de partner, evenals veelal het voorraadrisico.

 

In het verleden zijn er soortgelijke overeenkomsten gesloten met Sephora, Dixons, Hunkemöller en verschillende modemerken. Daarmee maakt V&D zijn prominente positie in veel Nederlandse winkelkernen ten gelde. V&D is eigendom van investeerder Sun European Partners.

Tags: