The Body Shop gaat samenwerken met V&D | RetailDetail

The Body Shop gaat samenwerken met V&D

The Body Shop gaat samenwerken met V&D
Drogmeticaketen The Body Shop heeft afgelopen zaterdag de eerste shop-in-shop geopend in een vestiging van warenhuisketen V&D. Het betreft een proefshop, die bij gebleken succes kan worden uitgerold naar meer vestigingen van V&D.

Nieuwe expansiestrategie voor The Body Shop

Dat meldt De Telegraaf op basis van berichtgeving van Retailnews. "We kiezen voor V&D omdat hier ons koperspubliek zit", laat een woordvoerder van de Britse drogmeticaketen weten. "Een warenhuis als Bijenkorf is juist aan het upgraden en daar passen wij niet tussen."

 

Als de pilot een succes wordt, volgen shop-in-shops bij V&D-vestigingen in Breda en Rotterdam. Het betreft de enige expansieplannen voor The Body Shop: tot 2015 zijn er geen plannen voor andere nieuwe vestigingen.

 

Risico- en kostenverdeling

Het opnemen van The Body Shop past in de strategie van V&D, waarbij steeds meer met shop-in-shops wordt gewerkt. Voordeel voor het warenhuisbedrijf is dat een groot deel van de kosten gedragen worden door de partner, evenals veelal het voorraadrisico.

 

In het verleden zijn er soortgelijke overeenkomsten gesloten met Sephora, Dixons, Hunkemöller en verschillende modemerken. Daarmee maakt V&D zijn prominente positie in veel Nederlandse winkelkernen ten gelde. V&D is eigendom van investeerder Sun European Partners.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Back to top