Colruyt Group schakelt robots in bij Newpharma

Newpharma

Colruyt Group gaat het nieuwe distributiecentrum van Newpharma in Luik uitrusten met hoogtechnologische roboticatoepassingen. Daarbij combineert het de specialisaties van twee dochterondernemingen.

 

Naar één groot logistiek centrum

Om zijn groeiende activiteiten te centraliseren begon Newpharma twee jaar geleden aan de bouw van een nieuw distributiecentrum in Luik. Het logistiek centrum is 20.000 m² groot en zal op termijn zelfs uitgebreid worden naar 50.000 m². Dat moet de huidige sites in Wandre en Tongeren vervangen, legt COO Pierre De Lit uit.

 

Het nieuwe magazijn is uitgerust met moderne roboticatechnologie van een andere Colruyt-dochter, Scallog. Voor de integratie ervan tekende Smart Technics, dat eveneens deel uitmaakt van Colruyt Group. Bedoeling was om voorraadbeheer, orderverwerking, orderpicking, verpakking en ergonomie voor de medewerkers te optimaliseren, verklaarde algemeen directeur Jeroen Theys van Smart Technics.

 

Newpharma zal de nieuwe installaties dit najaar geleidelijk in gebruik nemen. De uitbreiding van het distributiecentrum is gepland in 2022.