Colruyt neemt onlineapotheek Newpharma volledig in handen

Newpharma

Colruyt Group neemt de aandelen van de minderheidsaandeelhouders van Newpharma over. Daardoor verwerft de gelijknamige familie de volledige controle over de webapotheek.

 

100% van de aandelen

Eind 2017 nam de familie Colruyt al een meerderheidsbelang in Newpharma. Er werd toen een deal gesloten waarbij Korys, de investeringsmaatschappij van de ondernemersfamilie, 39% van de aandelen overnam, terwijl Colruyt Group een belang van 26% verwierf.

 

Colruyt Group heeft dat belang zopas verhoogd tot 61%, via de overname van de aandelen van de minderheidsaandeelhouders. Samen met het belang van Korys, heeft de familie Colruyt de webapotheek nu volledig in haar bezit. Het overnamebedrag zou tussen de 72 miljoen euro en 82 miljoen euro liggen, maar verdere financiële details werden niet bekendgemaakt.

 

Gezondheid

De overname van Newpharma past in de strategie van Colruyt om steeds meer te investeren in aan gezondheid gerelateerde goederen en diensten. Retail speelt immers een steeds grotere rol in het streven van consumenten naar een gezonder leven. Recent nam de groep al een heleboel initiatieven op dit vlak, zoals de SmartWithFood-app, de uitbreiding van het parafarmaceutisch aanbod in de winkels, en de overnames van fitnessketen Jims en Fiets! (nu Bike Republic). “Uiteindelijk is het de bedoeling een ecosysteem te ontwikkelen dat stap voor stap naar een breed ingevulde benadering van gezondheid wil gaan”, stelt de groep in een persbericht.

 

Newpharma is gevestigd in Luik en is naast België ook actief in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De webshop heeft een assortiment van ongeveer 39.000 parafarmaceutische producten en geneesmiddelen zonder voorschrift. Vorig jaar realiseerde het bedrijf een omzet van meer dan 140 miljoen euro.