DA koopt parfumerieketen Mooi

DA koopt parfumerieketen Mooi

Drogisterijketen DA heeft de keten van zelfstandige parfumerieën Mooi overgenomen. Daarnaast gaat de onderneming een samenwerking aan met Vitaminstore, een winkelketen in voedingsupplementen.

Mooi wordt 'thema' bij DA

De manier van werken bij Mooi gaat door de overname niet veranderen, wel kunnen DA en de nieuwe dochteronderneming van elkaar leren. "Door de overname ontstaat een bundeling van krachten waarmee we in staat zijn drie werelden neer te zetten waarin klant- en shopgedrag centraal staan: fris, gezond en mooi", zegt Linda Keijzer van DA tegen Retailnews.

 

Vanaf halverwege dit jaar moeten deze drie thema's zichtbaar worden in de drogisterijen van DA. Ze worden ingevuld met de verkoop van producten voor persoonlijke verzoring (fris), parfumerie in samenwerking met het nieuwe zusje (mooi) en de samenwerking met Vitaminstore (gezond). De laatste samenwerking moet nog concreet worden uitgewerkt, maar zal vooral over assortiment gaan.De overname van Mooi komt niet helemaal als een verrassing: de twee ketens werkten sinds 2012 al nauw samen. Mooi Parfumerie heeft 48 winkels verspreid over Nederland, Vitaminstore 23.

Tags: