De Tuinen-eigenaar neemt Belgische Essenza-winkels over | RetailDetail

De Tuinen-eigenaar neemt Belgische Essenza-winkels over

De Tuinen-eigenaar neemt Belgische Essenza-winkels over

De Belgische wellnessketen Essenza wordt overgenomen door het Britse NBTY Europe, dat ook al eigenaar is van het Nederlandse De Tuinen. Voor Essenza is het een beetje thuiskomen: achttien jaar geleden begon Essenza als franchiseketen van De Tuinen, maar in 2002 werden de banden doorgeknipt.

Essenza groeit onder internationale vleugels

(UPDATE) NBTY-CEO Peter Aldis ziet de toekomst zonnig tegemoet: “In navolging van het succes van onze merken Holland & Barrett en De Tuinen hebben we ambitieuze plannen gemaakt om het aantal winkels in België verder te laten groeien. Dit is vooral te danken aan de wijdverspreide aanwezigheid van winkels en het streven verder te groeien in omnichannel. Ik kijk ernaar uit om samen met Melissa en haar team ervoor te zorgen dat de overgang vloeiend zal verlopen."

 

In tegenstelling tot eerdere berichten worden de Essenza-winkels niet terug omgedoopt tot De Tuinen, maar blijft de Belgische keten apart bestaan. Wel zal Essenza mogelijk “het succesvolle De Tuinen-merk gaan versterken” door de producten van het succesvolle merk te gaan verkopen in België.

 

'Onder de indruk van onze resultaten'

Essenza-CEO Melissa Hellebuyck blijft dan ook aan het roer van de Belgische keten. Zij ziet de eigenheid van haar keten gegarandeerd omdat "NBTY Europe onder de indruk was van de veelbelovende resultaten en het heel specifieke concept van Essenza". Wel komt er een structurele samenwerking tussen de Belgische en de Nederlandse keten "omdat we dezelfde taal spreken en zo vlakbij gevestigd zijn".

 

NBTY Europe bestaat nu uit 947 winkels, met het zwaartepunt (811) in het Verenigd Koninkrijk en Ierland dankzijk de ketens Holland & Barrett en GNC. Daarnaast zijn er ook de 120 vestigingen van De Tuinen en 53 internationale franchise-winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.