De Tuinen-eigenaar neemt Belgische Essenza-winkels over | RetailDetail

De Tuinen-eigenaar neemt Belgische Essenza-winkels over

De Tuinen-eigenaar neemt Belgische Essenza-winkels over

De Belgische wellnessketen Essenza wordt overgenomen door het Britse NBTY Europe, dat ook al eigenaar is van het Nederlandse De Tuinen. Voor Essenza is het een beetje thuiskomen: achttien jaar geleden begon Essenza als franchiseketen van De Tuinen, maar in 2002 werden de banden doorgeknipt.

Essenza groeit onder internationale vleugels

(UPDATE) NBTY-CEO Peter Aldis ziet de toekomst zonnig tegemoet: “In navolging van het succes van onze merken Holland & Barrett en De Tuinen hebben we ambitieuze plannen gemaakt om het aantal winkels in België verder te laten groeien. Dit is vooral te danken aan de wijdverspreide aanwezigheid van winkels en het streven verder te groeien in omnichannel. Ik kijk ernaar uit om samen met Melissa en haar team ervoor te zorgen dat de overgang vloeiend zal verlopen."

 

In tegenstelling tot eerdere berichten worden de Essenza-winkels niet terug omgedoopt tot De Tuinen, maar blijft de Belgische keten apart bestaan. Wel zal Essenza mogelijk “het succesvolle De Tuinen-merk gaan versterken” door de producten van het succesvolle merk te gaan verkopen in België.

 

'Onder de indruk van onze resultaten'

Essenza-CEO Melissa Hellebuyck blijft dan ook aan het roer van de Belgische keten. Zij ziet de eigenheid van haar keten gegarandeerd omdat "NBTY Europe onder de indruk was van de veelbelovende resultaten en het heel specifieke concept van Essenza". Wel komt er een structurele samenwerking tussen de Belgische en de Nederlandse keten "omdat we dezelfde taal spreken en zo vlakbij gevestigd zijn".

 

NBTY Europe bestaat nu uit 947 winkels, met het zwaartepunt (811) in het Verenigd Koninkrijk en Ierland dankzijk de ketens Holland & Barrett en GNC. Daarnaast zijn er ook de 120 vestigingen van De Tuinen en 53 internationale franchise-winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Back to top