Distributiemedewerkers Etos krijgen loonsverhoging

Distributiemedewerkers Etos krijgen loonsverhoging
Shutterstock.com

Vakbonden en directie bij drogisterijketen Etos hebben nu toch een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor het distributiepersoneel. Er werd al meer dan een week gestaakt in het verdeelcentrum van de Ahold Delhaize-dochter in Beverwijk.

 

Terugwerkende kracht

Bij Etos lijkt de sociale onrust voorbij: RTL Z meldde gisterenavond dat er een akkoord is over een nieuwe cao voor de distributiemedewerkers. Zij krijgen met terugwerkende kracht een loonsverhoging van in totaal 4% (1,75% in juni vorig jaar en 2,25% in december). Eind 2020 volgt er dan nog een verhoging van 2,75%. In ruil hoeven de werknemers geen adv-dagen in te leveren, zoals aanvankelijk werd gevraagd door de directie.

 

De eerste staking in het distributiecentrum van Beverwijk brak uit op de donderdag voor Kerstmis. Omdat de acties steeds meer navolging kregen, kwam de bevoorrading van de Etos-winkels in de drukste periode van het jaar steeds meer in het gedrang, met hier en daar lege rekken tot gevolg.

 

Vakbond FNV is in zijn nopjes met het bereikte akkoord en noemt de cao "pure winst". De betrokken werknemers moeten de overeenkomst wel nog goedkeuren, maar gezien de tevredenheid van de vakbond worden daar weinig problemen mee verwacht.