Doek valt voor Nederlands Drogisterij Museum | RetailDetail

Doek valt voor Nederlands Drogisterij Museum

Doek valt voor Nederlands Drogisterij Museum

Het Nederlands Drogisterij Museum sluit per direct: het is de organisatie achter het museum niet gelukt om voldoende financiering bij elkaar te krijgen om het museum in Maarssen open te houden.

Twee complete antieke drogisterijen

Volgens vrijwillig beheerder Koos Koster haken er door de economische crisis sponsors af en is het lastig om nieuwe bedrijven te interesseren voor het museum. De betrokken gemeente heeft ook gesteld niet te willen helpen door de huur van het museumpand te verlagen, derhalve valt voor Koster en zijn team van veertien vrijwilligers het doek.

 

Het Nederlands Drogisterij Museum heeft in totaal 35 jaar bestaan. De instelling opende in 1978 de deuren in het gebouw van de Nederlandse Drogisten Organisatie in Amsterdam. In 1995 verhuisde het museum naar Maarssen, waar de collectie fors werd uitgebouwd. De collectie omvat enkele tienduizenden artikelen, waarmee onder meer twee compleet nagebouwde winkels zijn ingericht. Het betreft drogisterijen zoals deze er in respectievelijk 1901 en 1934 uitzagen.

 

Op het moment wordt gekeken of de collectie elders kan worden ondergebracht. Ook is het mogelijk dat een deel van de artikelen geveild gaan worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.