Doek valt voor Nederlands Drogisterij Museum

Doek valt voor Nederlands Drogisterij Museum

Het Nederlands Drogisterij Museum sluit per direct: het is de organisatie achter het museum niet gelukt om voldoende financiering bij elkaar te krijgen om het museum in Maarssen open te houden.

Twee complete antieke drogisterijen

Volgens vrijwillig beheerder Koos Koster haken er door de economische crisis sponsors af en is het lastig om nieuwe bedrijven te interesseren voor het museum. De betrokken gemeente heeft ook gesteld niet te willen helpen door de huur van het museumpand te verlagen, derhalve valt voor Koster en zijn team van veertien vrijwilligers het doek.

 

Het Nederlands Drogisterij Museum heeft in totaal 35 jaar bestaan. De instelling opende in 1978 de deuren in het gebouw van de Nederlandse Drogisten Organisatie in Amsterdam. In 1995 verhuisde het museum naar Maarssen, waar de collectie fors werd uitgebouwd. De collectie omvat enkele tienduizenden artikelen, waarmee onder meer twee compleet nagebouwde winkels zijn ingericht. Het betreft drogisterijen zoals deze er in respectievelijk 1901 en 1934 uitzagen.

 

Op het moment wordt gekeken of de collectie elders kan worden ondergebracht. Ook is het mogelijk dat een deel van de artikelen geveild gaan worden.

Tags: