Doek valt voor Nederlands Drogisterij Museum

Doek valt voor Nederlands Drogisterij Museum

Het Nederlands Drogisterij Museum sluit per direct: het is de organisatie achter het museum niet gelukt om voldoende financiering bij elkaar te krijgen om het museum in Maarssen open te houden.

Twee complete antieke drogisterijen

Volgens vrijwillig beheerder Koos Koster haken er door de economische crisis sponsors af en is het lastig om nieuwe bedrijven te interesseren voor het museum. De betrokken gemeente heeft ook gesteld niet te willen helpen door de huur van het museumpand te verlagen, derhalve valt voor Koster en zijn team van veertien vrijwilligers het doek.

 

Het Nederlands Drogisterij Museum heeft in totaal 35 jaar bestaan. De instelling opende in 1978 de deuren in het gebouw van de Nederlandse Drogisten Organisatie in Amsterdam. In 1995 verhuisde het museum naar Maarssen, waar de collectie fors werd uitgebouwd. De collectie omvat enkele tienduizenden artikelen, waarmee onder meer twee compleet nagebouwde winkels zijn ingericht. Het betreft drogisterijen zoals deze er in respectievelijk 1901 en 1934 uitzagen.

 

Op het moment wordt gekeken of de collectie elders kan worden ondergebracht. Ook is het mogelijk dat een deel van de artikelen geveild gaan worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

DIO-drogisterijen worden allemaal DA

16/10/2017

De Mosadex-groep heeft de toekomstplannen voor de ketens DIO en DA uit de doeken gedaan. Het plan is om in de toekomst beide ketens te laten verdergaan onder de naam van DA, DIO verdwijnt zo uit het straatbeeld.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Unilever heeft interesse in Estée Lauder

25/08/2017

Er gaan geruchten de ronde dat meerdere partijen interesse tonen in een overname van cosmeticabedrijf Estée Lauder. Daarbij zouden onder andere L’Oréal en Unilever een bod overwegen.

Back to top