Doek valt voor Nederlands Drogisterij Museum | RetailDetail

Doek valt voor Nederlands Drogisterij Museum

Doek valt voor Nederlands Drogisterij Museum

Het Nederlands Drogisterij Museum sluit per direct: het is de organisatie achter het museum niet gelukt om voldoende financiering bij elkaar te krijgen om het museum in Maarssen open te houden.

Twee complete antieke drogisterijen

Volgens vrijwillig beheerder Koos Koster haken er door de economische crisis sponsors af en is het lastig om nieuwe bedrijven te interesseren voor het museum. De betrokken gemeente heeft ook gesteld niet te willen helpen door de huur van het museumpand te verlagen, derhalve valt voor Koster en zijn team van veertien vrijwilligers het doek.

 

Het Nederlands Drogisterij Museum heeft in totaal 35 jaar bestaan. De instelling opende in 1978 de deuren in het gebouw van de Nederlandse Drogisten Organisatie in Amsterdam. In 1995 verhuisde het museum naar Maarssen, waar de collectie fors werd uitgebouwd. De collectie omvat enkele tienduizenden artikelen, waarmee onder meer twee compleet nagebouwde winkels zijn ingericht. Het betreft drogisterijen zoals deze er in respectievelijk 1901 en 1934 uitzagen.

 

Op het moment wordt gekeken of de collectie elders kan worden ondergebracht. Ook is het mogelijk dat een deel van de artikelen geveild gaan worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

Back to top