Drogisterijketen DA overgenomen uit faillissement

Drogisterijketen DA overgenomen uit faillissement

De drogisterijketen DA komt in handen van Nederlandse Drogisterij Service. Die neemt het koepelbedrijf van de organisatie en de eigen winkels over, nadat de surseance die DA vorige week kreeg, werd omgezet in een faillissement.

Groep ondernemers stapte uit organisatie

De drogisterijketen DA heeft in Nederland 266 winkels, waarvan slechts zeven in handen zijn van het koepelbedrijf DA Retailgroep zelf. Alle andere winkels worden beheerd door verbonden zelfstandige ondernemers.

 

DA Retailgroep vroeg vorige week surseance aan bij de rechtbank, nadat de keten tegen haar grenzen was aangebotst. Het afhaken van een groot aantal zelfstandige ondernemers, die zich ontevreden toonden met de nieuwe contracten die DA hen wilde opleggen, en het feit dat een groep ondernemers achterstallig was met het betalen van de facturen aan de koepelorganisatie deed die in zwaar weer belanden. Dieperliggend zorgde de stevige concurrentie van ketens als Kruidvat en Etos ervoor dat DA uit de race werd gelopen.

 

Overname leidt tot banenverlies

De toegekende surseance voor het hoofdkantoor en de zeven eigen winkels werd echter al snel omgezet in een faillissement. In totaal werkten daar 212 mensen.

 

De overname van het failliette DA Retailgroep gaat volgens de vakbond FNV wel gepaard met banenverlies bij de drogisterijketen. De komende weken zal duidelijk worden hoeveel werknemers mogen blijven en tegen welke voorwaarden dat kan. DA Retailgroep stond ervoor bekend dat het betere arbeidsvoorwaarden hanteerde dan sommige sectorgenoten.

Tags: