Drogisterijketen DA overgenomen uit faillissement | RetailDetail

Drogisterijketen DA overgenomen uit faillissement

Drogisterijketen DA overgenomen uit faillissement

De drogisterijketen DA komt in handen van Nederlandse Drogisterij Service. Die neemt het koepelbedrijf van de organisatie en de eigen winkels over, nadat de surseance die DA vorige week kreeg, werd omgezet in een faillissement.

Groep ondernemers stapte uit organisatie

De drogisterijketen DA heeft in Nederland 266 winkels, waarvan slechts zeven in handen zijn van het koepelbedrijf DA Retailgroep zelf. Alle andere winkels worden beheerd door verbonden zelfstandige ondernemers.

 

DA Retailgroep vroeg vorige week surseance aan bij de rechtbank, nadat de keten tegen haar grenzen was aangebotst. Het afhaken van een groot aantal zelfstandige ondernemers, die zich ontevreden toonden met de nieuwe contracten die DA hen wilde opleggen, en het feit dat een groep ondernemers achterstallig was met het betalen van de facturen aan de koepelorganisatie deed die in zwaar weer belanden. Dieperliggend zorgde de stevige concurrentie van ketens als Kruidvat en Etos ervoor dat DA uit de race werd gelopen.

 

Overname leidt tot banenverlies

De toegekende surseance voor het hoofdkantoor en de zeven eigen winkels werd echter al snel omgezet in een faillissement. In totaal werkten daar 212 mensen.

 

De overname van het failliette DA Retailgroep gaat volgens de vakbond FNV wel gepaard met banenverlies bij de drogisterijketen. De komende weken zal duidelijk worden hoeveel werknemers mogen blijven en tegen welke voorwaarden dat kan. DA Retailgroep stond ervoor bekend dat het betere arbeidsvoorwaarden hanteerde dan sommige sectorgenoten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.