Drogisterijketen DA schrapt 41 banen | RetailDetail

Drogisterijketen DA schrapt 41 banen

Drogisterijketen DA schrapt 41 banen

Bij drogisterijketen DA verdwijnen 41 jobs op het servicekantoor en het distributiecentrum in Zwolle. Het personeel werd gisteren al ingelicht over de maatregel die per direct zal ingaan, "om het voortbestaan van de keten te garanderen".

Teruglopende omzetten

DA ziet al sinds 2008 zijn omzetten teruglopen en is daarom al een tijdje bezig met het drukken van de kosten. Volgens het bedrijf hadden eerdere besparingen echter niet voldoende invloed: "We zitten in een zeer concurrerende markt, met spelers als Kruidvat, Etos, Action en Budget Store. Daar hopen we via onder meer deze reorganisatie een antwoord op te hebben", zegt een woordvoerder.

 

De directie laat ook onmiddellijk verstaan dat het banenverlies niets te maken heeft met het aantal franchisers dat deze zomer de overstap maakt van DA naar concurrent D.I.O. Dat gebeurde omwille van een dispuut over de invulling van de nieuwe winkelformule. Ook in 2007 verliet een deel ondernemers al DA voor D.I.O. na een dispuut.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.