Ed van de Weerd nieuwe CEO A.S. Watson Benelux

Ed van de Weerd wordt CEO van A.S Watson Benelux
A.S. Watson

Op 1 juli 2019 wordt Ed van de Weerd de nieuwe CEO van A.S. Watson Health & Beauty Benelux. De huidige baas van dochterbedrijf Kruidvat volgt Gerard van Breen op, die het bedrijf na 14 jaar zal verlaten.

 

Stapje omhoog van Kruidvat

Van de Weerd begon vorig jaar bij A.S. Watson als algemeen directeur van Kruidvat Nederland, maar nu krijgt hij dus Kruidvat én Trekpleister onder zich. Van de Weerd heeft een ruime ervaring opgebouwd in commerciële en leidinggevende functies bij onder meer Procter&Gamble, Ahold en Jumbo Supermarkten.

 

Huidig algemeen directeur Gerard van Breen begon zijn loopbaan bij A.S. Watson veertien jaar geleden, als regionaal directeur van Kruidvat Benelux. Hij oefende de functie van CEO van A.S. Watson Benelux drie jaar uit.

 

A.S. Watson Health & Beauty Benelux bestaat uit de drogisterijketens Kruidvat, Trekpleister en Prijsmepper. De A.S. Watson Group werd dan weer in 1841 in Hong Kong opgericht en telt momenteel 15.000 winkels, 140.000 medewerkers en 12 merken. In 2018 realiseerde de groep een omzet van ruim 21,5 miljard dollar (19,2 miljard euro).