Eerste beautyshop Hema buiten Nederland geopend

Eerste beautyshop Hema buiten Nederland geopend

Hema heeft vandaag haar eerste standalone beautyshop buiten Nederland geopend. De winkel is gevestigd in het winkelcentrum Belle Epine, bij Parijs. Eerder al opende Hema twee beautyshops in Haarlem en Amsterdam. Nu wordt het idee dus ook naar het buitenland geëxporteerd.

Verdere expansie in Frankrijk

Met deze winkel zit Hema al aan 21 vestigingen in Frankrijk en het is niet van plan het daarbij te laten. "We oriënteren ons op meerdere locaties in dit land. Hema wil in alle belangrijke grote steden in Frankrijk een winkel neerzetten. We zijn er trots op dat we verder invulling kunnen geven aan onze ambitie om zowel nationaal als internationaal door te groeien", zegt Ronald van Zetten, CEO van Hema.

 

Bij Hema proberen ze ook om het concept van de winkel steeds aan te passen aan de noden van de lokale klanten, om zo een perfecte aanvulling te zijn op het reeds beschikbare aanbod. "Sinds een aantal jaar openen we in Nederland kleinere vestigingen in stadswijken, dorpen en op high traffic-locaties. Voorbeelden hiervan zijn onze winkels op de stations. Met ruimere openingstijden en het uitgebreide foodassortiment zijn dergelijke vestigingen een aanvulling op het bestaande winkelaanbod. Daarnaast werken wij verder aan de uitbreiding van vestigingen buiten Nederland en speciaalwinkels zoals deze beautyshop", stelt van Zetten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Unilever heeft interesse in Estée Lauder

25/08/2017

Er gaan geruchten de ronde dat meerdere partijen interesse tonen in een overname van cosmeticabedrijf Estée Lauder. Daarbij zouden onder andere L’Oréal en Unilever een bod overwegen.

Sephora lanceert nieuw, kleiner winkelconcept

24/07/2017

Cosmeticaproducent Sephora heeft in de Verenigde Staten een nieuw en kleiner winkelconcept gelanceerd. Het bedrijf mikte tot nu toe vooral op grote winkels, maar experimenteert nu dus ook op kleinere schaal.

The Body Shop in Braziliaanse handen

29/06/2017

Het stond in de sterren geschreven en het is nu ook bevestigd: L’Oréal heeft zijn Britse winkeldochter The Body Shop verkocht aan het Braziliaanse Natura Cosméticos. Het contract is deze week ondertekend, zo klinkt het in Parijs.

Moeder Kruidvat zet zwaar in op fysieke winkels

28/06/2017

AS Watson (het bedrijf boven Kruidvat en Ici Paris XL) zegt te zullen blijven investeren in technologie en logistiek om mee te kunnen in een markt die steeds meer gericht is op online verkoop. Er komt ook een fikse investering in fysieke winkels.

Back to top