Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij
WikiMedia

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

 

Selfmade man

Li Ka-shing en CK Hutchison zijn niet meteen de bekendste namen voor het grote publiek, maar het bedrijf heeft een omzet van ongeveer 43 miljard euro en het stelt wereldwijd meer dan 300.000 mensen tewerk. Als eigenaar van A.S. Watson heeft het bijvoorbeeld de controle over ketens als Kruidvat en ICI Paris XL.

 

De magnaat uit Hongkong wordt in juli 90 jaar, maar zal net daarvoor dus afzwaaien en zoon Victor Li het roer in handen geven. Zelf blijft hij wel betrokken bij CK Hutchison als adviseur. Zoon Victor, die al jaren wordt voorbereid op de machtsoverdracht, zou geen problemen hebben met de blijvende aanwezigheid van zijn vader, schrijft de Standaard.

 

L Ka-shing is een selfmade man, die op zijn twaalfde al van school ging en zich stap voor stap opwerkte tot een van de rijkste mensen ter wereld. Forbes schat zijn waarde op 35,3 miljard dollar (zo'n 29 miljard euro). Zij neus voor goede zakendeals heeft hem in het Westen de bijnaam ‘Warren Buffett van Azië’ opgeleverd.