Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij | RetailDetail

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij
WikiMedia

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

 

Selfmade man

Li Ka-shing en CK Hutchison zijn niet meteen de bekendste namen voor het grote publiek, maar het bedrijf heeft een omzet van ongeveer 43 miljard euro en het stelt wereldwijd meer dan 300.000 mensen tewerk. Als eigenaar van A.S. Watson heeft het bijvoorbeeld de controle over ketens als Kruidvat en ICI Paris XL.

 

De magnaat uit Hongkong wordt in juli 90 jaar, maar zal net daarvoor dus afzwaaien en zoon Victor Li het roer in handen geven. Zelf blijft hij wel betrokken bij CK Hutchison als adviseur. Zoon Victor, die al jaren wordt voorbereid op de machtsoverdracht, zou geen problemen hebben met de blijvende aanwezigheid van zijn vader, schrijft de Standaard.

 

L Ka-shing is een selfmade man, die op zijn twaalfde al van school ging en zich stap voor stap opwerkte tot een van de rijkste mensen ter wereld. Forbes schat zijn waarde op 35,3 miljard dollar (zo'n 29 miljard euro). Zij neus voor goede zakendeals heeft hem in het Westen de bijnaam ‘Warren Buffett van Azië’ opgeleverd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

JD.com gaat duizend winkels per dag openen

17/04/2018

JD.com heeft plannen om maar liefst duizend supermarkten per dag te openen in China. Met dit indrukwekkende streefdoel zet het tweede grootste e-commercebedrijf van het land zijn ambities om ook de offline markt te veroveren, kracht bij.

Walmart lanceert high-tech winkelconcept in China

03/04/2018

De Amerikaanse retailketen Walmart breidt uit in China met een kleinere versie van zijn bekende hypermarkt. De high-tech supermarkt richt zich vooral op het groeiend aantal online winkelende Chinezen en biedt mobiele betalingen via WeChat aan.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

H&M opent webshop op Tmall

22/03/2018

Het Zweedse H&M heeft er een moeilijk jaar opzitten, waarbij het de omzet zag dalen. Daarbij werd een nieuwe strategie naar voren gebracht, met meer focus op e-commerce. Een eerste stap binnen die strategie is een webshop op het Chinese Tmall.

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.