Groenendaal stapt over van ICI Paris XL naar Etos | RetailDetail

Groenendaal stapt over van ICI Paris XL naar Etos

Groenendaal stapt over van ICI Paris XL naar Etos

Jan-Derek Groenendaal heeft definitief de overstap heeft gemaakt van ICI Paris XL naar concurrent Etos. Groenendaal had begin november al per direct zijn taken neergelegd als COO van ICI Paris XL, maar het is nog niet geweten wanneer hij aan zijn taak bij Etos begint.

Nog geen nieuws over startdatum

Momenteel is Groenendaal nog in gesprek met Etos-eigenaar Ahold over enkele voorwaarden, waaronder vanaf wanneer hij aan de slag zal gaan als general manager van Etos. Jan Willem Koch, zijn voorganger, legde zijn taken neer op 1 oktober van dit jaar en sindsdien wordt de functie ad interim ingevuld door Wouter Kolk, die sinds 1 juni directeur new markets en specialty stores is bij Ahold Europe.

 

Groenendaal was sinds november 2009 aan de slag als COO bij ICI Paris XL, voordien was hij onder meer managing director bij Kruidvat. Momenteel worden zijn taken bij ICI Paris XL ingevuld door regional managing director Leo van Welij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.